“Ničije dete” najbolji film na festivalu u Visbadenu (video)

Izvor: Svet, 29.Apr.2015, 15:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Ničije dete” najbolji film na festivalu u Visbadenu (video)

Debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića “Ničije dete” dobio je nagradu za najbolji film na festivalu “GoEast” u Vizbadenu, saopštila je produkcijska kuća “Art & Popkorn” iz Beograda.
Za film koji drži pažnju gledalaca moćnom pričom o dečaku koji je od životinje postao čovek, dok se svet oko njega kreće u suprotnom smeru“, navedeno je u obrazloženju žirija festivala koji je održan od 22. do 28. aprila.
Pored glavne >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << nagrade, poseban žiri televizije 3SAT, koji svake godine bira jedan film iz zvanične selekcije za koji otkupljuje televizijska prava za prikazivanje u Nemačkoj, odabrao je upravo “Ničije dete”.
U konkurenciji za nagrade festivala filmova iz centralne i istočne Evrope “GoEast” bilo je i ostvarenje Andreja Končalovskog “Bele noći poštara Alekseja Trjapicina”, koje je na Filmskom festivalu u Veneciji nagradjeno Srebrnim lavom za najbolju režiju, ali i novi film Želimira Žilnika “Destinacija Serbistan” koji je u Vizbadenu dobio nagradu Ministarstva inostranih poslova Nemačke za “umetničku originalnost koja stvara kulturnu raznolikost”.
Film “Ničije dete” osvojio je do sad ukupno 15 nagrada, od čega četiri na ovogodišnjem FEST-u, nagradu za najbolji film Medjunarodnog filmskog festivala u Palm Springsu.
Kako su podsetili iz produkcijske kuće, film je u decembru na festivalu u Španiji dobio nagradu publike, kao i nagradu za najbolji film Medjunarodne nedelje kritke u Kairu.
Takodje, mladi Denis Murić, koji glumi glavnu ulogu u filmu, osvojio je nagradu na Abu Dabi Film Festivalu, koji je održan od 23. oktobra do 1. novembra 2014. godine.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

“Ničije dete” najbolji film na festivalu u Visbadenu (video)

Izvor: Scandal.rs, 29.Apr.2015

Debitantski igrani film scenariste i reditelja Vuka Ršumovića “Ničije dete” dobio je nagradu za najbolji film na festivalu “GoEast” u Vizbadenu, saopštila je produkcijska kuća “Art & Popkorn” iz Beograda...“Za film koji drži pažnju gledalaca moćnom pričom o dečaku koji je od životinje...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.