Ni danas joj mnogi nisu ni do kolena (a noge su joj duge 112cm!)

Izvor: Prva.rs, 05.Jul.2015, 08:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ni danas joj mnogi nisu ni do kolena (a noge su joj duge 112cm!)

Fahreta Živojinović (rođena sa prezimenom Jahić, 20. oktobra 1960, u Tuzli, SFRJ, danas BiH) — poznatija pod estradnim imenom Lepa Brena — je pevačica i estradni menadžer.
Ona i njen orkestar Slatki greh su među prvima koji su kombinovali tradicionalnu srpsku narodnu muziku sa modernom pop muzikom (turbo folk). Neke od njenih najpopularnijih pesama su „Čačak, Čačak“ (1981), „Mile voli disko“ (1982), „Okrećeš mi leđa“ (1986), „Sanjam“ (1987), „Čik pogodi“ >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << (1990), „Dva dana“ (1994), „Izdajice“ (1995), „Ti si moj greh“ (1996), „Ti me podsećaš na sreću“ (2000), „Uđi slobodno...“ (2008), „Pazi kome zavidiš“ (2008) i druge.
Lepa Brena je najtiražnija pevačica na prostoru bivše Jugoslavije sa više od 30 miliona prodatih primeraka nosača zvuka. Nedavno je u intervjuu izjavila da sebe ne smatra samo uspešnom srpskom već i balkanskom pevačicom.
Rođena u Tuzli, osnovnu i srednju školu završila u Brčkom kao učenik generacije. U srednjoj školi se bavila košarkom. Poznati voditelj Minimaks je pri dolasku u jedan restoran primetio da Fahreta ima neopisiv talenat pevanja i zbog njene lepote u to vreme, dao joj je nadimak „Lepa Brena“. Nju je kasnije i doveo u Srbiju upoznavši je sa srpskim estradnim svetom.
U Beogradu upisuje turizam na Prirodno-matematičkom fakultetu, ali ubrzo napušta i posvećuje se estradi.
Najupečatljiviji koncert, koji svedoči da je bila popularna i van granica Jugoslavije, održala je 1990. godine na stadionu Levskog u Sofiji pred 100.000 ljudi, kada je na improvizovanu binu sletela helikopterom.
Od 1991. godine udata je za bivšeg srpskog tenisera Slobodana Živojinovića sa kojim ima dva sina, Stefana i Viktora.video kaseta sa tog događaja prodata je u nekoliko stotina hiljada primeraka. Sav prihod otišao je u humanitarne svrhe.

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.