Nepoznati vitamin u kafi: Pogledajte šta sve omiljeno piće na svetu sadrži

Izvor: Svet plus, 11.Apr.2024, 16:01

Nepoznati vitamin u kafi: Pogledajte šta sve omiljeno piće na svetu sadrži

Otkriće nepoznatog vitamina u kafi otvara novo poglavlje u razumevanju sastava ovog omiljenog pića širom sveta. Dok se većina fokusira na kofein, malo je poznato da kafa sadrži i ovaj važan vitamin.
Nakon vode, kafa je drugi najpopularniji napitak na svetu. Ali osim što je omiljena navika, kafa nudi našem telu mnogo više. Dok je već poznato da umerena konzumacija kofeina povećava metabolizam, potiskuje apetit i može smanjiti telesnu mast, možda ne znate da je vaš omiljeni napitak zdrav izbor zbog vitamina i antioksidanata koje sadrži. Nastavite čitati kako biste otkrili koji dragoceni vitamin se krije u svakoj šoljici vaše omiljene kafe.
Vitamin B2 ili riboflavin
Vitamin B2 je...

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.