Neda Ukraden o potresnoj prošlosti: Devedesetih sam postala beskućnik!

Izvor: Svet plus, 20.Feb.2017, 21:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Neda Ukraden o potresnoj prošlosti: Devedesetih sam postala beskućnik!

Pop zvezda Neda Ukraden sa bolom se seća ratnih vremena i kako je ostala bez stana i svih uspomena u svom voljenom gradu Sarajevu.

Popularna pevačica Neda Ukraden je neposredno pred izbijanje nemira u Bosni i Hercegovini otišla na turneju u Švedsku, a iako je situacija bila na ivici eskalacije, nije ni slutila da se više nikad neće vratiti u svoj dom. Na nju je sve to ostavilo dubok trag i nikada se nije pomirila što je zbog prevare tada postala beskućnik. Kako nam >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << je ispričala, dok je bila u inostranstvu, u njen stan se uselila ugledna profesorka i tako joj je bukvalno otela sve što je tokom života stvarala.

- Ta žena je silom ušla u moj dom. Uz pretnju oružjem uzela je od moje komšinice ključ i otela mi stan. Ja, kao stanovnik Sarajeva, koje je u međuvremenu okupirano, otišla sam da radim. Nije se moglo ući u grad, letovi su bili otkazani, tako da sam bukvalno bila zarobljena u Beogradu. - ispričala je Neda za Kurir.

Pevačica kaže da tu ženu nije poznavala lično: - Tu ženu ne poznajem lično, ali znam ko je i odakle je. Samo sam čula da se uselila u moj stan, javile su mi komšije. Pretpostavljam da joj je neko rekao da uđe u moj stan, neko ko je znao da ja nisam u zemlji - objasnila je Ukradenova i dodala da svoje stvari nikada nije povratila: - Nisam ništa uzela. Sve moje stvari uzela je ta profesorka i nikad ih više nisam videla.

Na kraju je uspela da povrati samo stan i da ga proda po mnogo nižoj ceni. - Jedva sam u tome uspela posle četiri godine, i to na daljinu. Prodala sam ga za četvrtinu cene. To je bilo predivno mesto za stanovanje, pravi dom. Puno mojih dragocenosti, nagrada, klavir, dečje stvari, fotografije u njemu su ostali. Zamislite, odete negde da radite i više se ne vratite svojoj kući. - iskrena je Neda.

U Sarajevo se vratila nakon dosta godina, ali joj je jako teško da o tome priča. - Tek 2000. godine. Morala sam da pomognem majci da pokuša da povrati svoje. Stan mojih roditelja na Ilidži bio je potpuno uništen. Prvi odlazak mi je teško pao i neprijatno mi je da pričam o tome. Dolazim u grad u kome sam živela 30 godina i nikoga ne poznajem, sve što sam imala je srušeno, opljačkano. Kako da se osećam? - završila je pop pevačica svoju ispovest.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.