Naučnici se ozbiljno zapitali i ponudili odgovor: Zašto volimo velike guze?!

Izvor: Svet, 06.Mar.2015, 21:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Naučnici se ozbiljno zapitali i ponudili odgovor: Zašto volimo velike guze?!

Prema istraživačima sa Bilkent Univerziteta u Turskoj, naša ljubav prema stražnjicama počela je još u davna vremena kad su naši preci živeli u pećinama i bavili se lovom. Žene koje su imale veće obline imale su i veću prednost u pred-civilizacijskom društvu.
Žene s većom stražnjicom lakše su prebacivale težinu tokom trudnoće, dok ih je stomak prirodno vukao napred, velika stražnjica davala je balans.
Međutim, drugi naučnici naglašavaju kako ova teorija uopše ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << mora da bude tačna, iako je prilično zabavno sagledati ljubav prema velikim stražnjicama iz perspektive pračoveka.
S druge strane, sigurno je da je u našim genima ostalo nešto od navika naših predaka, ali ne treba tvrditi kako je to jedini pravi razlog zbog kojeg su velikoj većini nas velike stražnjice privlačne.
I taman kada ste pomislili kako u ovom tekstu nećemo spomenuti Kim Kardašijan, prevarili ste se.
Psiholog Hanter Honikat dotaknuo se fenomena Kardašijan i njenog zaštitnog znaka, velike guze koju uvek ističe. On kaže kako je njenu privlačnost stvorilo društvo koje varira od države do države i od kulture do kulture. Ako su danas u modi velike stražnjice, a do nedavno su mršavice bile poželjne, to onda nema veze s evolucijom i praljudima, već s kulturom društva u kojem živimo.
Bez obzira na sve naučne teorije, zaluđenost guzom Kim Kardašijan i dalje ostaje zagonetka.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.