Najbolje vežbe: Vežite konac oko struka za jake trbušnjake (video)

Izvor: Svet, 18.Sep.2015, 16:12   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Najbolje vežbe: Vežite konac oko struka za jake trbušnjake (video)

Uz pomoć običnog konca napravite čudo od svojih trbušnjaka. Trik je smislila jedna britanska fizioterapeutkinja.
Ispostavilo se da običan konac, vezan oko struka, pomaže čoveku da dostigne zategnut stomak, bez dosadnih vežbi u teretani.
Vodeći britanski fizioterapeut Semi Margo tvrdi da konac vezan oko struka stalno opominje čoveka o neophodnosti zatezanja trbušnih mišića.
Uzmite konac, vežite ga u struku oko trbušnih mišića. Fiksirajte ga na polovini >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << uzdisaja, tako da ga kod izdisaja osetite. Pitisak konca stalno će vas podsećati na neophodnost zatezanja mišića. Radićete to u toku celog dana: šetajući, stojeći, sedeći, za vreme posla i kod kuće. Pokušajte da ne skidate konac, koliko god dugo možete da izdržite. On će vam obezbediti ravan stomak i poboljšati držanje vašeg tela”, kaže Semi.
Ovakve vežbe rade se gotovo danonoćno, što je mnogo puta efikasnije od vežbanja tri puta nedeljno. Semi tvrdi da njegova jednostavna metoda pomaže ljudima u ostvarenju željenih rezultata sa manjim psihološkim i fizičkim troškovima.
Unutrašnji trbušni mišići, verovatno su jedini u ljudskom telu koje se ne treniraju dinamičkim opterećenjima. Samo statika. Stalno zatezanje trbušnih mišića (uvlačenje stomaka) je vežba koja dovodi do ravnog stomaka.

Nastavak na Svet...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.