Moja pesma je autobiografija svih mladih u Srbiji Iva Lorens PRIPREMA SPEKTAKL za PZE 2024.

Izvor: SrbijaDanas.com, 21.Feb.2024, 15:04

"Moja pesma je autobiografija svih mladih u Srbiji" Iva Lorens PRIPREMA SPEKTAKL za PZE 2024.

Mlada zvezda sa zavidnom muzičkom karijerom daće sve od sebe da "oduva" na sceni 29. februara.

Kada se pomene njeno ime, prva asocijacija je neosporan talenat i harizma kojom zrači gde god da se pojavi. Iva Mišović, poznatija kao Iva Lorens, nakon prošlogodišnjeg gostovanja na "Pesmi za Evroviziju" odlučila je da ove godine kao takmičarka zasija na bini RTS-a krajem februara. Autorska pesma "Dom" je pobrala veliki broj komplimenata, što zbog teksta, što zbog specifičnog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << zvuka koju njene numere nose. Njen stil se karakteriše kao "osvežavajuć", a njena topla i neposredna energija hipnotišu.

Dok publika preslušava sve numere kandidovane za srpskog predstavnika u Malmeu, jedna od onih koja se izdvojila upravo je delo ove srpske kantautorke, koju s razlogom nazivaju "srpska Kejt Buš". I dok svu svoju energiju usmerava na nastup, za koji obećava da će biti nešto što do sada nije viđeno, Iva je kao gost portala Srbija Danas pričala kako je pesma "Dom" nastala, ko joj je najveća podrška tokom procesa pripreme za PZE, kao i kako teku pripreme za njen trijumf.

- Jako haotičan period je trenutno, s obzirom da se PZE 2024. približava. Ali, ja to volim, svaki dan je dosta ispunjen. Polako ulazimo u taj inkubator, kako ja to volim da kažem, jer kreću probe. Bila je tonska, sada je kadriranje, ulazimo polako u sve.

- Kada sam nastupala na revijalnom delu mnogo mi se dopala atmosfera, bilo mi je jako lepo. Želela sam da budem deo toga, i mislim da ova pesma dobro predstavlja našu državu i nas. Rekla sam sebi, ako napravim pesmu za koju mislim da je za Evroviziju, prijaviću se. Tako se i desilo.

 - Jako volim kod "Pesme za Evroviziju" to što nije nužno predstaviti se ljubavnom pesmom, nego se bavi i nekim drugim temama, što je meni uvek zanimljivo. Pesmu "Dom" sam napravila kao neku autobiografiju, i svoju i dosta mladih u Srbiji, koji napuste državu da bi nešto ostvarili tamo preko. Ali, prosto i jednostavno, lepo je biti kod kuće. Tako je i nastala pesma. Prisećala sam se Berlina, pa sam se vratila ovde, tako teče i pesma.

-  Nemam strah, ekipa je sjajna. Sve teče kako treba, nemam nikakve zamerke. Ljudi još nisu stigli da vide binu. Možda će je otkriti tek na polufinalu. Jedino mogu da otkrijem da je bina velika, zaista velika. Dovoljno velika da sam stala, pogledala, i nisam mogla da verujem. Na sceni sa mnom će biti divne devojke koje su plesale u par mojih spotova. Mi smo uigrana ekipa, volim ih, i jako mi je bitno da imamo super energiju. Napravila sam oko sebe krug prijatelja.

- Moja priča je pisana lično, ja sam je pisala. Anđelina pesma po meni nema lošu poruku, ali zavisi kako to ko doživi. I ona je uzbuđena kao i svi mi. Muzika služi da mi napravimo svoju interpretaciju, naravno da će to svako uraditi drugačije, na svoj način. Nema sumnje da smo svi uzbuđeni, kao i ona.

- Popričale smo o tome šta ću obući, pošto se sa njom uvek konsultujem oko toga. Takođe skoro smo gledale i neke Madonine nastupe, pošto sam odrasla uz nju, da dobijemo neke ideje. Preuzbuđena je, kao i svaka mama. Možda je povedem i na neku probu, ali ona ne voli da se meša, pustila me je da "raširim svoja krila".

- Otišla sam sa 16 godina, znači da sam bila jako mlada. Povratak ovde mi je mnogo prijao. Jako sam privržena porodici i prijateljima, i shvatila sam da mi je ovde jako lepo. Mislim da nisam imala priliku da uživam u svim svojim odnosima jer sam otišla tako mlada, i po povratku ovde sam obnovila sve što je "trpelo" zbog mog odlaska. Najviše mi prija vreme provedeno sa bakama i dekama. Trenutno nemam plan da se selim, jako mi je lepo ovde.

- Nisi prva koja me to pita, i stalno razmišljam o tome. Ne znam koja bi bila moja prednost. Ono što ja smislim, verovatno ne bi niko smislio za mene, i obrnuto. Nikad ne znaš šta da očekuješ, i sviđa mi se taj faktor iznenađenja. Videćemo kada budemo videli sve nastupe.

Kompletan intervju sa Ivom pogledajte na snimku ispod:

Srbija Danas/Novinar: Staša Savić

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.