Moj tata se setio da... Konstrakta otkrila značenje predmeta koji je OBELEŽIO njen nastup: Za nju predstavlja posebnu vrednost

Izvor: SrbijaDanas.com, 02.Mar.2024, 04:52

"Moj tata se setio da..." Konstrakta otkrila značenje predmeta koji je OBELEŽIO njen nastup: Za nju predstavlja posebnu vrednost

Umetnica je uspela da nas obori sa nogu ovogodišnjim nastupom!

Ana Đurić, poznatija kao Konstrakta, ponovo je bacila u rebus mnoge nastupom na festivalu "Pesma za Evroviziju". Ona je otpevala svoju numeru pod nazivom "Novo, bolje" u drugoj polufinalnoj večeri, a fanovi su ostali šokirani.

Naime, svi su primetili da Konstrakta na sceni mesi hleb i da koreografija neodoljivo liči na onu staru, ali mnogi nisu shvatili simboliku koja se krije iza >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njenog nastupa.

Ona pesmom poziva na "novo i bolje", a svojom skoro istom koreografijom kao prošle godine, čini se da umetnica želi da poruči svakome da treba biti ono što jeste, i da ljudi ponekad preteruju u svojim težnjama ka novom i boljem.

Takođe, svima je zapao za oko i predmet koji je obeležio njen nastup, a evo kako je pevačica objasnila značenje istog.

Ona je rekla da na sceni bilo i nešto novo, a to je naćva:

- To je jedno korito u kome se ranije mesilo. Moj tata se setio da ga donese iz sela, jako mi je drago što je sada kod nas. Pripadalo je mojoj prabaki koju ja nisam upoznala - poručila je umetnica.

A post shared by RTS Zvuk - РТС Звук (@rts.zvuk)

Podsetimo, jedan detalj sa nastupa je mnogima promakao, a vrlo je bitan za razumevanje njene pesme. Ona je u poslednjem delu pesme, dok izgova "Evo saće" i obraća se doktorima, Konstrakta simulira porođaj.

Ovo simbolizuje apsurd i nadljudske napore mnogih koji se danas i previše trude da budu kreativni, inovativni i što drugačiji, a što se vrlo često ne završava slavno.

Zanimljivo je i da je njen autfit vrlo sličan kao i pre dve godine, pa i ovaj put nosi snežno belu kombinaciju.

Srbija Danas/A.N.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.