Ljutenica - recept za zimnicu koja se slaže uz sve vrste pečenja!

Izvor: Svet plus, 15.Sep.2019, 11:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Ljutenica - recept za zimnicu koja se slaže uz sve vrste pečenja!

Odlična piknatna salata za sve gurmane i ljubitelje ljute hrane. Ljutenica - recept za zimnicu koja se slaže uz sve vrste pečenja! Možete je praviti sa i bez konzervansa.

Ljutenica se lako priprema i ne oduzima puno vremena. Sve se melje i kuva, a evo šta vam je potrebno:

- 2 kg paradajza

- 3 kg paprike

- 100 g soli

- 200 ml ulja

- 50 g šećera

- 50 ml sirća

- 200 g ljutih papričica (ako ne volite >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << previše ljuto stavite manje)

- 6 čena belog luka

- 1 kašika pešunovog lista (sušenog)

- 5 g konzervansa


Priprema:

Oprati i iseći paradajz, pa ga samleti. Uliti u šerpu za kuvanje i dodati ulje, so, šećer, sirće. Sve zajedno kuvati oko pedeset minuta na srednjoj temperaturi.

Dok se paradajz kuva, papriku, ljutu papriku i beli luk očistiti i takođe samleti, pa dodati paradajzu mešajući. Kuvati dva sata uz povremeno smanivanje temperature da ne bi prskalo. Kuva se dva sata ukupno.

 Pinđur - tradicionalni recept! Preukusni spoj paprike i paradajza!

Tegle zagrejati u rerni, u ljutenicu dodati peršunov list i konzervans. Dobro promešati pa piniti tegle. Vruće tegle možete vratiti u rernu na 100 stepeni nekih 20 minuta. Kada isteknu 20 minuta isključite rernu i ostavite tegle da se tako hlade.

 Medene paprike: Slatko-kisela zimnica koju ćete obožavati!Domaći kečap ukusan i zdrav! (VIDEO)

Onda kada su se tegle ohladile, prekrijte svaku celofanom, stavite gumicu i poklopac pa odložite na neko tamno i hladno mesto. Prijatno!

Još ideja za pripremu zimnice pogledajte OVDE

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.