Leonardo Di Kaprio je POVRATNIK! VIDEO

Izvor: Svet plus, 29.Dec.2015, 16:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Leonardo Di Kaprio je POVRATNIK! VIDEO

Novi film reditelja Alehandra Gonzalesa Injaritua „Povratnik” stiže na repertoar domaćih bioskopa 21. januara sledeće godine, a od danas karte možete kupiti u svim Cinaplexx bioskopima širom zemlje.

Izuzetno ambiciozni projekat, u kojem glavne uloge tumače Leonardo Dikaprio i Tom Hardi, sniman je u zabačenim predelima Kanade i Argentine. Injaritu i direktor fotografije Emanuel Lubecki, Oskarom nagrađen za filmove „Gravitacija" i „Čovek ptica",  insistirali >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << su da se tokom snimanja koristi samo prirodno svetlo. Snimali su u ekstremnim uslovima u popodnevnim časovima, obično između 17:30 i 19:30 časova.

Mnogi predviđaju da pored toga što će „Povratnik” ostati upamćen kao ostvarenje neverovatne vizuelne lepote, mogao da bude i film koji će Dikapriju napokon doneti prvog Oskara. Između ostalih, do sada je dobio 4 nominacije za Zlatni Globus, uključujući nominacije za najbolji film, najbolju režiju i najboljeg glumca. Kritičari ga nazivaju spektaklom godine koji se ne sme propustiti u bioskopima:

            -  Do sada neviđeno vizuelno remek-delo. (Robert Abele, THE WRAP)

            -  Osetite divlju stranu bioskopa. (Peter Travers, ROLLING STONES)

            -  Epski rolerkoster na velikom platnu. (Sasha Stone, AWARDS DAILY)

Snimajući ovaj film četrdesetogodišnji glumac je proveo devet meseci u konstantnoj hipotermiji  u jezivoj hladnoći severnih kanadskih i južnih argentinskih predela. Leonardo je snimio oko četrdesetak scena, koje su verovatno najizazovnije od svega što je uradio u svojoj karijeri. Da bi ušao u lik američkog lovca Hjua Glasa morao je da radi stvari koje nikad do sada nije radio: spavao u utrobi mrtvih životinja, jeo sirovu džigericu i kupao se u smrznutim rekama.

"Povratnik" je uzbudljivo filmsko remek-delo koje prikazuje epsku avanturu preživljavanja jednoga muškarca i izuzetnu moć snage ljudskoga duha. Lovac  Hju Glas (Leonardo Dikaprio) koga su teško povređenog, ostavili da umre duboko u neispitanoj američkoj divljini njegovi pratioci predvođeni Džonom Ficdžeraldom (Tom Hardi), vođen je jakom voljom kao jedinim oružijem, okružen surovom zimom i neprijateljskim plemenima. Glas se bori za život, dok mu želja za osvetom ne jenjava.

Borba sa medvedom i opstanak u teško pristupačnim predelima Severne Amerike su prikazani u veličanstvenim slikama, zbog čega ovaj film mora da se pogleda na velikom platnu od 21. januara.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.