Legenda srpske narodne muzike IZNENADA preminula, ali SAHRANJEN NEĆE biti - nesrećna supruga se samo jednom oglasila

Izvor: SrbijaDanas.com, 09.Mar.2024, 13:21

Legenda srpske narodne muzike IZNENADA preminula, ali SAHRANJEN NEĆE biti - nesrećna supruga se samo jednom oglasila

Šok ne prestaje.

Pevač narodne muzike Dušan Kostić preminuo je 13. maja 1996. godine, kada je navodno izvršio samoubistvo skokom sa Pančevačkog mosta. Njegova smrt je i danas zapravo velika misterija.

Smatra se da je pevač izvršio samoubistvo, međutim, to nikada nije moglo biti dokazano budući da njegovo telo nikada nije ni pronađeno. Ono što je posebno potresno, jeste činjenica da Dušanovi roditelji nikada nisu mogli da sahrane svog prerano preminulog >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << sina.

Pevač je napisao pismo za svoju porodicu, što je policiju navodilo na pomisao da je u pitanju samoubistvo, međutim, papir je u njihove ruke stigao tek nakon tragične smrti.

Pisalo se i da je Dušan "viđen kako skače preko ograde Pančevačkog mosta, između stubova 39 i 41, odakle se više nije živ pojavio".

- Mnogo vas volim, oprostite mi - pisalo je, a na koverti nije bilo ni potpisa, ni pečata.

Njegova supruga ispričala je da ona i njihove porodice mnogo toga ne razumeju.

- U celom slučaju ima mnogo nelogičnosti. Jedini svedok navodnog samoubistva nije siguran da je to bio Duško. On je izjavio da je samo video nekog čoveka kako skače. I taj deo je obavijen sa mnogo tajni. Torbica i dokumenta su bili potpuno suvi, a njegovo telo nikada nije pronađeno - rekla je Nevenka svojevremeno i dodala:

- Kad bih pristala da pričam o Dušku, verovatno bi me gonila ova žena s kojom je on živeo pre nestanka. Ne bih imala mira. Plašim se najviše za svoje ćerke, shvatite me - kazala je ona tada, sigurna da "tu nisu čista posla".

Jedini očevidac skoka s mosta navodno je bio radnik ŽTP koji je policiji rekao da ipak nije siguran da je čovek koji je tog dana izvršio samoubistvo zapravo pevač. Dušanovo telo nikada nije pronađeno i to je bio dovoljan povod za gradske priče.

Prema jednoj verziji, on je ubijen, a samoubistvo je iscenirano da bi se zločin prikrio. Bilo je i onih koji su verovali da je pevač bio u depresiji kada se ubio jer navodno nije mogao da vrati staru slavu.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.