Lament guvernerke Tabaković: “Hteli su da me ubiju!”

Izvor: Svet, 26.Sep.2014, 16:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Lament guvernerke Tabaković: “Hteli su da me ubiju!”

Jorgovanka Tabaković, guverner Narodne banke Srbije, koja je napadnuta u hotelu “Maestral“ u Miločeru, kaže da te noći u njenoj sobi 1409 sigurno nije bio lopov, već neko ko je želeo da je vidi mrtvu.
Ona dodaje da su joj deca veoma zabrinuta i da je sada na nadležnim institucijama da otkriju počinioca, za koga tvrdi da “sigurno nije običan lopov“.
“Živa sam, a mogla sam i da ne budem. U pet ujutru u najčuvanijem hotelu u sobu na četvrtom spratu >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << uđe vam profesionalac, i to za vreme trajanja međunarodnog skupa. Probudite se, a on vam odnese samo mali neseser s lekovima za srce. Verovatno je računao na infarkt, bez mogućnosti da se spasem lekovima. Izvlačim najružnije zaključke, deca su mi veoma zabrinuta… A ja sam posle dva sata provedena u razgovoru s policijom bila na panelu, koji je trajao duže od sat i po, i govorila i odgovarala na pitanja kao da se ništa nije dogodilo. Očigledno su me potcenili. Jedno je sigurno, to nije bio lopov”, ovako prepričava dramu koju je preživela pre nekoliko dana guvernerka Narodne banke Srbije.
Na šta ciljate? Da li verujete da je neko hteo da vam ugrozi život zbog funkcije koju obavljate?
- Ne uzeti ni prsten sa stola, ni telefon, ni “ajped“, ni novčanik iz tašne, već samo mali neseser s kutijicom za lekove za srce 2,5 x 2,5 centimetara, a zatim skočiti sa četvrtog sprata tako vešto, imati takav mir, ne reći ništa već samo jedno “pssst“… Zaključite sami.
Da li sumnjate na nekoga?
- To će utvrditi nadležni. Dugo sam u javnom životu Srbije, nemam nikakve poslove, dugove, sumnjive prijatelje… Nemam šta da krijem.
Šta je, po vašem mišljenju, motiv ovog napada?
- Kome može da smeta guverner, politički neeksponirana ličnost koja radi svoj posao, po zakonu i u interesu svoje države i najvećeg broja građana? Procenite vi, ja sam nemaštovita.
Možda ste zasmetali nekim moćnicima?
- Kome još nije jasno da Srbija postaje normalna država, kojom ne upravljaju lobiji i neformalne grupe.
Narodna banka Srbije juče je izdala saopštenje u kojem navodi da je nepoznata osoba u ranim jutarnjim časovima, dok je guvernerka bila u sobi, nasilno ušla i odnela jedino njene lekove za srce.
“Ne želeći da bilo koga sprečavamo da radi svoj posao, ni novinare ni nadležne organe, možemo jedino da kažemo da mi svoj posao nastavljamo da radimo kao i do sada, a da otkrivanje počinilaca i motiva incidenta u Miločeru prepuštamo nadležnim organima Srbije, koji rade svoj posao u saradnji s državnim organima Crne Gore”, navodi se u saopštenju.
Izvor: Kurir
Foto: republikasrpska.net

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Još se ne zna ko je upao u sobu guvernerke Tabaković

Izvor: Prva.rs, 26.Sep.2014

To je za crnogorske "Vijesti" nezvanično rečeno u budvanskoj policiji, odakle tvrde da, u sadejstvu sa tužilaštvom, daju sve od sebe da utvrde šta se dešavalo na četvrtom spratu hotela u kom je tada bila Tabaković.. .Guvernerka Narodne banke Srbije prijavila je obezbeđenju hotela, a zatim...

Nastavak na Prva.rs...

Guvernerka napadnuta jer je tragala za kiparskim parama

Izvor: Blic, 26.Sep.2014

Guverner NBS Jorgovanka Tabaković na tragu je novca koji je devedesetih odnet na Kipar, saznaje “Blic”...Upravo na ovoj činjenici je, kako nam je juče potvrđeno iz više dobro obaveštenih izvora, zasnovana istraga mogućeg motiva i potraga za muškarcem koji je 18. septembra ove godine upao...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.