Još se ne zna ko je upao u sobu guvernerke Tabaković

Izvor: Prva.rs, 26.Sep.2014, 17:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Još se ne zna ko je upao u sobu guvernerke Tabaković

To je za crnogorske "Vijesti" nezvanično rečeno u budvanskoj policiji, odakle tvrde da, u sadejstvu sa tužilaštvom, daju sve od sebe da utvrde šta se dešavalo na četvrtom spratu hotela u kom je tada bila Tabaković.

Guvernerka Narodne banke Srbije prijavila je obezbeđenju hotela, a zatim i policiji, da je prošlog četvrtka, oko pet ujutru, u sobi "Maestrala" zatekla nepoznatu mušku osobu koja je čeprkala po njenim ličnim stvarima.

Kada se u mraku približila >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << toj silueti, prema njenim rečima, muškarac joj je gestikulirao da ćuti, a zatim volšebno ispario preko terase apartmana na četvrtom spratu hotela u Pržnu.

Tabaković je, inače, učestvovala na Miločerskom razvojnom forumu, na kome je, između ostalih, bio i premijer Milo Đukanović.

Prema pisanju lista, deo javnosti juče je spekulisao da je malo verovatna teorija prema kojoj se neki lopov usudio da prođe pored hotelskog obezbeđenja, veoma brojnog i kvalitetnog video-nadzora, popne se na četvrti sprat i baš slučajno potrefi sobu srpske guvernerke. Te sumnje dodatno je podgrejala sama Tabakovićeva, rekavši da nije isključena mogućnost da je tog jutra možda trebalo da bude ubijena.
“Egezekucija, koja je trebalo da liči na prirodnu smrt", kako je ona kazala za beogradski "Nedeljnik".

Ona je rekla i da je čudno i zabrinjavajuće to što joj se dogodilo i što je ta informacija tek nakon nekoliko dana stigla u javnost.
"Nije uzeo ni nakit sa stola, ni telefone, ni ajped, ni pasoš, ni novčanik iz torbe... Ništa, samo mali, neupadljivi neseser, koji je bio na dnu torbe sa lekovima za srce. Nije nepoznato da sam ozbiljan srčani bolesnik, ali i da je svako za doručkom mogao da vidi kako pijem lekove upravo iz tog nesesera", kazala je tada guvernerka, a podsećaju "Vijesti".

"Najmanje što je moglo da mi se desi je infarkt na licu mesta... Možda su hteli da egzekucija liči na prirodnu smrt. Infarktom od stresa ili zamenjenim lekovima. Ne znam. Možda”, kazala je ona.

Uprkos svemu, reporter "Vijesti" uverio se da se na četvrtu etažu elitnog hotela može lako popeti. "Maestral" je tako izgrađen, da se sa terase u nivou recepcije, preko zida može ući na balkone hotelskih soba na trećem spratu, a fasadna opeka omogućava da se bez muke penje dalje ka višim spratovima.

Prvi zaključak je da je u ovom slučaju potpuno zakazalo hotelsko obezbeđenje, a iz "Maestrala" su juče saopštili da je njihov hotel ocenjen kao hotel sa visokim stepenom bezbednosti.
"Hotel Maestral je u proteklih 10 godina imao priliku da ugosti zvaničnike najvišeg nivoa i po svim bezbednosnim merilima, ocenjen je kao hotel sa visokim stepenom bezbednosti. Zbog specifičnosti, događaj u vezi sa boravkom guvernerke NBS Jorgovanke Tabaković, podignut je na najviši nivo, a ceo slučaj predat nadležnim organima sa kojima naš hotel od prvog dana sarađuje, kako bi dobio epilog i bio rešen", piše u saopštenju za medije.

Policija je o incidentu upoznala osnovnog državnog tužioca iz Kotora koji rukovodi istragom.

Na analizu su poslati predmeti guvernerke sa kojima je, sumnja se, osoba koju policija traži imala kontakt. Iako ne isključuju nijedan od eventualnih motiva, iz policije nezvanično govore da ipak veruju da je reč o provalniku koji je sobu guvernerke izabrao samo zato jer su balkonska vrata bila otvorena.

Inače, pišu "Vijesti", pljačke u Pržnu učestale su, lopovi upadaju noću i kad ima gostiju. Iz policije je listu rečeno da je u proteklih 20 dana u Pržnu prijavljeno nekoliko slučajeva obijanja luksuznih apartmana i vila meštana.
Izvor: Tanjug

Nastavak na Prva.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.