Izvor: Scandal.rs, 29.Nov.2016, 13:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kozmetičar? Da, obavezno, ali i na ovaj način možete spasiti svoj ten, kod kuće

Glavni razlog zašto bi trebalo da parite lice kod kuće je zbog toga što je jeftin, a izrazito delotvoran tretman za sve tipove kože. Parenje lica povećava znojenje koje nam pomaže da izbacimo toksine iz organizma, te omekšava mitisere i olakšava njihovo uklanjanje.

Takođe, može pomoći kod preteranog lučenja sebuma, ali i kod uklanjanja mrtvih ćelija kože, prljavštine, a sve to bez eksfolijacije i isušivanja kože. Ova metoda odlična je za sve tipove kože pa čak i za >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << onu osetljivu jer ako odaberete dobre sastojke neće vam naškoditi i dodatno iziritirati kožu. Toplina i vlaga, ako su primenjene na dobar način mogu biti vrlo korisne za lečenje akni jer pomažu da se otvore pore i tako pripremaju vašu kožu za kreme i maske koje ćete kasnije naneti.

Kućno parenje kože lica jako je jednostavno napraviti. Treba vam samo posuda s vodom, biljke i eterična ulja koja ćete odabrati prema stanju svoje kože. Idealna temperatura vode je između 100 i 110 stepeni, a sve toplije može opeći i iziritirati vašu kožu. Od posude s vodom morate biti udaljeni barem 25 centimetara jer se inače možete opeći, a postupak radite 10 minuta. Parenje lica možete praktikovati jednom nedeljno ako imate normalnu kožu, dva puta ako je koža masna, a ako je suva ili osetljiva, parenje ponavljajte dva puta u mesec dana.

Pročitajte i… Domaći serum protiv bora menja botoks. Prve rezultate daje već za 7 dana

Ostatak teksta pročitajte ovde: Kozmetičar? Da, obavezno, ali i na ovaj način možete spasiti svoj ten, kod kuće

Nastavak na Scandal.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.