Koje su najbolje, a koje najlošije namirnice za svaku krvnu grupu

Izvor: Svet plus, 29.Nov.2016, 18:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Koje su najbolje, a koje najlošije namirnice za svaku krvnu grupu

Već ste sigurno čuli za ishranu po određenoj krvnoj grupi, a evo i spiska namirnica koje najviše odgovaraju, ali i onih koje ne odgovaraju vašoj krvnoj grupi.

Neki tvrde da specijalna ishrana za svaku krvnu grupu pomaže pojedincima da uzmu više hranjivih materija iz određene namirnice i tako budu zdraviji i u boljoj formi. Osobe koje imaju krvnu grupu A trebalo bi jesti: soju, žitarice i povrće u redovnim intervalima tokom celog dana. Takođe trebate jesti voće poput >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << jabuka, šumskih bobica, breskvi i slično. Jedite hranu u što je moguće prirodnijem stanju bez previše termičke obrade i suzdržavajte se od preskakanja obroka. Trebali biste izbegavati voće poput manga, papaje i pomorandže, jer ove namirnice negativno utiču na vaš probavni sistem. Izbegavajte i mlečne proizvode. Osobe koje imaju krvnu grupu B su mnogo fleksibilnije po pitanju ishrane pa bi trebale jesti: crveno meso, zeleno povrće, jaja i mlečne proizvode sa manjim procentom masnoće, a izbegavati: piletinu, pšenicu, kukuruz, paradajz, sočivo, kikiriki i semenke suncokreta.

Krvna grupa AB je retka krvna grupa. Ako baš vi imate ovu krvnu grupu trebali biste jesti: ribu poput lososa, sardine i tunjevinu koji se smatraju najboljim izborom belančevina za vašu krvnu grupu. Jaja, povrće i mlečne kulture poput jogurta i kefira smatraju se idealnim namirnicama za krvnu grupu AB. Trebali biste izbegavati: kafa i alkoholna pića u stresnim situacijama, dimljene i suhomesnate proizvode koji vam teško padaju na želudac. Osobe sa krvnom grupom 0 trebale bi jesti: nemasnu govedinu, jagnjetinu, ćuretinu i piletinu. Što više uključivati ribu i morske plodove i alge koje će pokrenuti proizvodnju hormona u telu. Jaja, orašaste plodove i semenke trebali biste jesti u umerenim količinama. Preporučuje se da obroke ne jedete ‘s nogu’, već da sednete I pojedete u miru svaki obrok. Trebali biste izbegavati: hranu s glutenom koja se nalazi u mlečnim proizvodima i namirnicama od pšenice. Izbegavajte i kupus i grašak jer one onemogućavaju rad hormona štitne žlezde. 

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.