Ko je Teya Dora? Pisala je hitove za naše NAJVEĆE ZVEZDE, a ova SVETSKA FACA joj je kolega sa koledža

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 00:10

Ko je Teya Dora? Pisala je hitove za naše NAJVEĆE ZVEZDE, a ova SVETSKA FACA joj je kolega sa koledža

Ozbiljna uspešna žena u telu tinejdžerke.

Pevačica Teodora Pavlovska, poznatija javnosti kao Teya Dora nastupila je večeras u finalu na "Pesmi za Evroviziju" gde se predstavila pesmom "Ramonda" i svojim nastupom sve ostavila bez teksta.

Teya Dora, je u žižu šire javnosti došla kada je njena pesma "Džanum" postala interplanetarni hit koji trenutno broji 45 miliona strimova na platformama.

Na ovogodišnjoj "Pesmi za Evroviziju", upravo je ona jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << od najvećih favorita. Tako je počelo interesovanje publike za njen privatan život.

Ipak, ono što je sve iznenadilo jeste to koliko pevačica zapravo ima godina. Kada se pojavila na scenu svi su komentarisali kakav je "Zmaj od devojčice", te kako je napisala brojne hitove mnogi nisu mogli to da povežu sa njenim godinama, misleći da je dvadesetogodišnjakinja.

Međutim, istina je drugačija. Naime, Teya Dora je rođena 1992. godine u Boru i ima 32 godine, iako izgleda izuzetno mladoliko.

Inače, ona je završila muzičku školu u Beogradu, a potom je postala stipendista na "Berkli" koledžu u Bostonu, gde je studirala pevanje. Zanimljiv podatak jeste da je upravo sa našom pevačicom na klasi bio i pevač Čarli Put koji je danas svetska zvezda. On i Teya Dora su tokom studija zajedno nastupali ispred Džimi Pejdža iz Led Zeppelina.

A post shared by TEYA DORA (@iamteyadora)

Nakon diplomiranja je jedno vreme živela u Njujorku, a njen talenat je do izražaja i šire publike došao u Srbiji. Pevačica je odlučila da taj američki stil dovede na Balkan. Teodora je prvo bila fokusirana na komponovanje, i stvorila je mnoge hitove za naše poznate izvođače, među kojima su i Nataša Bekvalac, Nikolija, Anastasija Ražnatović, Jovana Nikolić i drugi.

Srbija Danas/Blic

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.