Kineski festival svetla u Beogradu i Novom Sadu!

Izvor: Svet plus, 22.Jan.2020, 11:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Kineski festival svetla u Beogradu i Novom Sadu!

Kineski festival svetla u Beogradu i Novom Sadu! Inicijator i osnivač festivala je umetnik Slobodan Trkulja, koji već duže vreme uživa veliku popularnost u Kini i radi na kulturnoj razmeni između ove dve zemlje. Ove godine se festival proširuje i održaće se u dva grada, pored Kalemegdanske tvrđave, festival će se u u isto vreme otvoriti i u Novom Sadu u Limanskom parku. 

Svečana otvaranja festivala su u četvrtak 23. januara u 17 časova, u Limanskom parku u Novom Sadu, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << i u petak 24. januara u 16:30 časova, na platou kod fontane „Ribar“ na Kalemegdanu u Beogradu.

Izložbu će u Novom Sadu otvoriti pokrajinski sekretarijat za kulturu , javno informisanje i odnose sa verskim zajednicama Dragana Milošević, gradonačelnik Novog Sada Miloš Vučević i ambasadorka Narodne Republike Kine u Srbiji Čen Bo.

Nakon Novog Sada, festival će biti otvoren i  u Beogradu u petak u 16:30 na platou kod fontane „Ribar“ na Kalemegdanu, kako bi u 17h po beogradskom, i u ponoć po pekinškom vremenu uz odbrojavanje i veliki vatromet dočekali kinesku Novu godinu. Festival u Beogradu otvoriće visoki zvaničnici Republike Srbije i predstavnici ambasade Narodne Republike Kine u Srbiji.

„Kineski festival svetla će ponovo zasijati u Srbiji za Kinesku Novi Godinu, ovaj put u dva grada i uneti novu svetlost i radost u naše živote“ izjavio je umetnik Slobodan Trkulja i dodao:

„ Posebno zadovoljstvo mi je i saradnja sa Rakuten Viber, omiljenom globalnom aplikacijom za razmenu poruka, koja je prepoznala naš festival i podržala nas sa zanimljivim besplatinim stikerima kako bismo mogli da podelimo radost festivala i u svakodnevnoj komunikaciji. Stikeri će svima biti na raspolaganju od ponedeljka 27.januara."

Svetlosni spektakl kreirala je jedna od vodećih svetskih kompanija za izradu umetničkih lampiona iz Zigonga. Njihove svetlosne instalacije uvešće nas u čudesni svet mašte i svetla, koji će podjednako biti zanimljiv i najmlađima i starijima.

Izložba će trajati do 16. februara, a lampioni će se upaliti svako veče od 17h. Ulaz za sve posetioce je besplatan!

Nastavak na Svet plus...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.