Kikiriki bajadera: Još jedan sitni kolačić idealan za sve vrte proslava! (RECEPT)

Izvor: Svet plus, 12.Nov.2022, 20:50

Kikiriki bajadera: Još jedan sitni kolačić idealan za sve vrte proslava! (RECEPT)

Kikiriki bajadera je još jedan sitni kolačić idealan za sve vrte proslava, kao i praznike. Brzo se pravi, a dobiju se divne štaglice. Za ljubitelje kikirikija ovo je prava poslastica!

Potrebno za kikiriki bajadere:

180 ml vode

180 gr kristal šećera

75 gr margarina

200 gr blendiranog kikirikija

250 gr mlevenog keksa

80 gr crne čokolade

100 gr bele čokolade


Glazura:
>> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << />
120 gr crne čokolade

2 kašike ulja


Priprema:

Odmah narendati crnu čokoladu.

Spojiti vodu i šećer pa staviti na vatru da provri. Kad provri dodati margarin pa sačekati da se i on otopi i provri.

Skloniti sa vatre pa ddoati kikiriki i 200 gr mlevenog keksa.

Sjediniti pa podeliti na dva dela. U jedan deo staviti izrendanu čokoladu, a u drugi preostalih 50 gr mlevenog keksa i sjedini.

U manji pleh ili kalup staviti papir za pečenje pa istresti celu svetlu smesu i poravnati ( u videu sam to uradila čašom ).

Otopiti u mikrotalasnoj ili na pari belu čokoladu. U mikrotalsnoj zagrevamo po 15 sekundi dok se čokolada na otopi.

Premazati otopljenu čokoladu preko prvog sloja pa odneti u zamrzivač da se stegne 5 – 10 minuta.

Preporučujem mlečnu belu čokoladu jer čokolada za kuvanje se baš i ne otopi lepo.

Ukoliko hoćete posnu kikiriki bajaderu izuzmite čokoladu.

Izvaditi iz zamrzivača pa preko staviti čokoladni deo, pa i njega poravnati.

Ukoliko vam se desi da vam se drugi deo ohladio i čini vam se da neče moći lepo da se stavi preko čokolade malo ga zagrejte. Na laganoj vatri i sve će se opet povetati, ali onda g amalo prohladite.

Namojte vruće na belu čokoladu.

Opet poravnajte čašom.

Glazura se odmah pravi.

Pomešati čokoladu i ulje pa staviti u mikrotalasnu ( po 15 sekundi dok se ne zagreje ) ili na paru i otopiti ih zajedno.

Preliti preko bajadere i odgore po želji posuti blendiranim kikirikijem.

Prijatno!

 Sitni kolači od samo četiri sastojka! (RECEPT)

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.