Kako starom hlebu vratiti svežinu bez gubitka ukusa?

Izvor: Svet plus, 12.Apr.2024, 15:06

Kako starom hlebu vratiti svežinu bez gubitka ukusa?

Kako starom hlebu da vratite svežinu, a da pritom ne izgubi svoj ukus. Tajna je u nekoliko koraka.

Jeste li primetili onaj komad hleba u vašoj kuhinji koji već nekoliko dana stoji? Nema potrebe da ga bacate u smeće jer postoji jednostavan kuhinjski trik koji će vam pomoći da mu vratite svežinu. Evo šta možete uraditi:

Korak 1: Natopite hleb vodom

Iako zvuči pomalo neobično, ne brinite, ovo je samo prvi korak. Stavite hleb pod mlaz hladne >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << vode i sačekajte da korica postane natopljena. Važno je da pazite da mekani deo hleba ne postane previše vlažan.

Korak 2: Ispecite ga!

Uključite rernu na temperaturu od 150-160°C i stavite natopljeni hleb unutra. Pecite ga 6 do 12 minuta, u zavisnosti od količine vode u hlebu.

Foto: Pixabay

I to je sve! Ovaj trik funkcioniše tako što se voda koju je upila korica pretvara u paru, što ponovo hidrira unutrašnjost hleba, čineći je mekom. Istovremeno, toplota iz rerne omogućava da kora postane hrskava spolja.

Iskoristite ovaj jednostavan trik kako biste sačuvali hleb i uživali u njegovom svežem ukusu, bez potrebe za bacanjem.

Slične vesti: Izdašna Euroblok torta! Idealna za slavlja (RECEPT)

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.