Jugoslava Drašković: Glumac ima sreću da voli svoj posao! FOTO

Izvor: Svet plus, 22.Jan.2017, 14:22   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jugoslava Drašković: Glumac ima sreću da voli svoj posao! FOTO

Jugoslava Drašković, nakon dužeg vremena, vraća se na filmsko platno u filmu Zona Zamfirova - drugi deo, a za naš portal otkrila je kako je proteklo snimanje najiščekivanijeg filma kod nas i kako vidi domaću kinematografiju danas.

Jugoslavu Drašković mnogobrojna publika zna po ulozi Đine Golubović iz serije "Srećni ljudi". Iako redovno igra u pozorištu i bavi se privatnim biznisom, publika će na velikom platnu imati prilike da je vidi već 24. januara, kada će biti >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << održana premijera filma "Zona Zamfirova - drugi deo". O tome kakva je njena uloga, da li bi se sama upustila u režiranje nekog filma ili serije i kako objašnjava to što ljudi i danas vole da gledaju seriju "Srećni ljudi", govorila je za naš portal:

Igrate u drugom delu filma Zona Zamfirova, možete li nam reći nešto više o vašem liku?

Igram Tašanu, Zoninu mamu. Ona je brižna majka i odana supruga. Stub porodice i velika podrška svojim ukućanima. Uloge majki u ovom filmu nisu napravljene kao velike, ali su značajne i kao takve ih treba gledati.

Kakve utiske nosite sa snimanja tog filma?

Ja sam imala par dana snimanja u Pirotu i baš sam uživala. Ekipa je bila kompaktna, reditelj je znao šta radi, a Miško i Ivana su držali produkcijski  sve kako treba.



Nije retkost da se glumci oprobaju u rediteljskim vodama, da li biste se vi upustili u taj projekat, da režirate neki film ili seriju?

Iskreno, nekim mojim kolegama je lepo uspelo da se, pored glume, bave i rezijom. Za sada nemam takve aspiracije. Imam dovoljno svog posla, pa bi mi ovo bila kap koja bi prelila cašu, bojim se.

Šta mislite o današnjim serijama i filmovima u Srbiji?

Mislim da su filmski producenti danas napravili pomak u odnosu na sušne godine koje su za nama. Tu se vidi napredak i želja da filmovi napokon imaju komunikaciju sa publikom, koja to prepoznaje i hrli u bioskope. TV serija se danas malo snima u Srbiji, iskreno, najviše mi se dopao sitkom “Andrija i Anđelka”, pogotovu kada se pojavio. Mislim da je takvih formi malo na našem tv nebu i da bi trebalo više da ih ima. Začetnik sitkoma kod nas, da ne zaboravim, fenomenalna serija “Ljubav, navika, panika”.

Možete li da napravite neku paralelu između toga kako je glumcima bilo nekad, a kako sad, kada je profesija i uopšte mogućnost za rad u pitanju?

Nema tu neke značajne razlike u uslovima, u stvari mislim da su uslovi današ lošiji, pogotovu finansijski. Ali glumac je glumac i on ima sreću da voli posao koji radi, pa lakše podnosi teške uslove.

Bavite se privatnim, porodičnim biznisom, da li Vas to ispunjava ili ipak više volite da ste na "daskama koje život znače"? 

Ispunjava me posao koji radim u našoj firmi, takođe je vezan za filmski biznis, a to je distribucija tj. plasman domaćeg filma i prikazivanje. Imam sreću da imam glumački kontinuitet, jer svo ovo vreme igram u Pozorištancu Puž kod Branka i Cace i to mi predstavlja veliku radost I zadovoljstvo.

Ne možemo, a da ne spomenemo seriju "Srećni ljudi". Da li ste svesni kakav je fenomen ova serija i kako objašnjavate to da se i danas rado gleda? 

Meni je drago da se serija rado gleda (kad god se reprizira). A  rado se gleda jer je serija svedok našeg odrastanja, svedok preživljavanja u ružnim vremenima i pokazatelj kakav neuništivi duh ima ovaj naš narod.



Đina Golubović je Vaša lična karta, priželjkujete li neku ulogu sad koja bi, nakon toliko godina, mogla da zameni onu po kojoj Vas svi znaju?

Naravno da glumac priželjkuje neke uloge, pa se tako verovatno ni ja ne bi bunila kada bi došla nova, slična ovoj, ali sam svesna da u današnjoj produkciji i nema mesta za velike role o sredovečnim zenama (smeh).

Za kraj, preporučite našim čitaocima film i seriju koja je Vas oduševila, bez obzira da li je strana ili domaća. 

Ima dosta stranih serija koje pokazuju u kom pravcu treba da ide i naša TV produkcija. Strano TV stvaralaštvo je postalo bolje od filmskog, jer se za razliku od njega ne fokusira na brz i lak obrt kapitala (prilagođen tinejdžerima, koji su najvernija bioskopska publika), već se obraća i ozbiljnijoj publici i beskompromisno otvara sijaset novih pitanja. Oduševljena sam serijama ”Igra prestola”, “Kuća od karata”, “Domovina” i “Dobra žena”. Naravno, ima ih još, pravih remek dela, kao što je “Breaking Bad”.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.