“Jerka”: Ovaj bicikl je nemoguće ukrasti

Izvor: Svet, 25.Avg.2014, 00:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

“Jerka”: Ovaj bicikl je nemoguće ukrasti

Tri čileanska studenta, budućih inženjera, napravili su bicikl za koji tvrde da ga je nemoguće ukrasti.
Svedenog dizajna, prototip dvotočkaša pod nazivom “Jerka” (Yerka), nedavno je predstavljen javnosti.
Bicikl ima sopstveni sistem zaključavanja. Naime, sam njegov ram služi kao katanac.
Treba samo odvrnuti deo okvira i ponovo ga zavrnuti-zaključati oko bandere ili drveta. Eventualni lopov mogao bi samo da polomi točkove, ali svakako ne i da se njime odveze.
Studenti >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << Huan Monsalve, Andres Roj i Kristobal Kabelo se nadaju da će njihov bicikl početi da se prodaje od iduće godine.



Izvor: Tanjug
Foto: PrintScreen

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Napravljen bicikl koji je nemoguće ukrasti! (VIDEO)

Izvor: Lepota i zdravlje, 25.Avg.2014

Studenti Huan Monsalve, Andres Roj i Kristobal Kabelo napravili su bicikl koji je, kako tvrde, nemoguće ukrasti...Svedenog dizajna, prototip dvotočkaša pod nazivom “Jerka” nedavno je predstavljen javnosti. Bicikl ima sopstveni sistem zaključavanja – sam njegov ram služi kao katanac...Treba...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.