Jedina na svetu ne stari i ne umire, već se vraća u mladost (video)

Izvor: Svet, 17.Maj.2015, 12:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Jedina na svetu ne stari i ne umire, već se vraća u mladost (video)

Naučnici žele fenomen ove meduze iskoristiti da bi pronašli takozvani eliksir večne mladosti, tj. način kojim bi zaustavili starenje kod ljudi
Verovali ili ne, postoji životinja koja ne umire, odnosno ne može umreti od starosti. To je mala meduza čiji je latinski naziv Turritopsis nutricula. Mnogi naučnici pokušavaju da otkritju šta se događa u telu te životinje i zašto ona ne stari.
Naučnici žele da iskoriste taj fenomen kako bi pronašli tzv. eliksir večne mladosti, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << odnosno način kojim bi zaustavili starenje ćelija kod ljudi.
Nakon razmnožavanja, ova životinjica bi trebala umreti, ali umesto toga se vraća u mladost i ponovo razvija. Naučnici kažu da to uspeva zahvaljujući promeni unutrašnje strukture svojih ćelija.

Nastavak na Svet...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Jedina na svetu ne stari i ne umire, već se vraća u mladost (video)

Izvor: Scandal.rs, 17.Maj.2015

Verovali ili ne, postoji životinja koja ne umire, odnosno ne može umreti od starosti. To je mala meduza čiji je latinski naziv Turritopsis nutricula. Mnogi naučnici pokušavaju da otkritju šta se događa u telu te životinje i zašto ona ne stari...Naučnici žele da iskoriste taj fenomen kako bi...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.