I ALEKS HOĆE DA PROMENI VERU? - njena objava o Bogu već podigla na noge fan grupe: Oglasila se iz Crikvenice

Izvor: SrbijaDanas.com, 30.Jun.2023, 15:15

I ALEKS HOĆE DA PROMENI VERU? - njena objava o Bogu već podigla na noge fan grupe: Oglasila se iz Crikvenice

Zbunila svojim rečima.

Aleksandra Nikolić uživa u Crikvenici gde je došla kako bi se pomirila sa Carem. Njih dvoje su se posvađali, navodno, jer je Filipu dosadilo da sluša anksioznosti svoje devojke kojoj nije lako što je pojedini zadrugari i njihove armije vređaju.

Takođe je, kako mediji pišu, loše podnela oštru repliku Dejana Dragojevića koji ju je nikad žešćim rečima isprozivao i izvređao na svom instagramu. Doduše, Aleks je prva započela >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << rat na taj način što je rekla da ona nije prodala veru za večeru kao neki,i na taj način probudlia revolt kod Dejana.

Nakon pomirenja, Aleks može da uživa u Crikvenici te je objavila na svom Instagramu sliku sa plaže u Crikvenici,

U svom obraćanju svojim praticoima pozvala se na koncept karme.

- Karma će svakoga stići na kraju - napisala je na svom Instagramu na engelskom jeziku (Karma comes after everyone eventually).

A potom je na svom storiju objavila stori u kojem stoji:

- Što ne vide ljudi, vidi Bog.

Prva objava je mnoge zbunila jer koncept "karme" ne pripada hrisćanskom učenju, te se svi pitaju na šta je to Aleks mislila. Po fejsbuk grupama su se pojavile slike ove objave sa pitanjem: "Sad Aleks planira da promeni veru?". Situaciju je dodatno zakmoplikovao i stori jer on pripada konceptu iz pravoslavnog hrišćanstva. Nikome nije jasno kako su se pravoslavlje i ideja sa drevnog istoka ovde pomešale?

Karma je koncept koji potiče iz drevne indijske filozofije i religije, posebno iz hinduizma, budizma i sikhizma. Ovaj koncept se takođe koristi u nekim drugim duhovnim tradicijama i filozofijama širom sveta.

Karma se odnosi na zakon uzroka i posledica koji utiče na sudbinu pojedinca. Prema karmi, svako delo koje osoba preduzima ostavlja trag u univerzumu i ima određene posledice. Ove posledice se mogu manifestovati u sadašnjem životu ili u budućim inkarnacijama, zavisno od uverenja i konteksta u kojem se koristi pojam karme.

Uprošćeno objašno, dobra dela rezultiraju pozitivnim karmičkim posledicama, dok loša dela rezultiraju negativnim karmičkim posledicama. Drugim rečima, ono što činite drugima može se vratiti vama. Karmički ciklus se može prekinuti ili transformisati kroz duhovnu praksu, samosvesnost, iskupljenje i ispravna dela.

Važno je napomenuti da karma nije jednostavno nagrada ili kazna, već je to mnogo složeniji koncept koji uključuje i duhovni razvoj i evoluciju. Takođe, karma se ne odnosi samo na individualni nivo, već se može primeniti i na kolektivne ili društvene nivoe.

Treba napomenuti da se u savremenoj evropskoj kulturi i jeziku (pa i srpskom) pojam "karma" ponekad koristi na neformalan način kako bi se opisao koncept "kako činiš, tako ti se i vraća". Ovo nije potpuno verni prikaz karme, ali je postao popularan u savremenm govoru. Tako da je moguće da je Aleks upotrebila reč karma u nereligijskom značenju. 

Dejan je žestokim rečima odgovorio svojoj bivšoj devojci na rečenicu da je Ona nije rpodala veru za večeru. Iako Aleks nije imenovala direktno svog bivšeg dečka, Dragojević se u toj rečenici pronaša.

 - Bar nisam prodao telo za porciju ćevapa upola s lukom i ne tetoviram verske stvari po sebi po kojima će neko da urinira za papir obojen u ljubičasto. Tim ljudima je zabranjen ulaz u Islamske zemlje ne zbog šverca, tkanine i robe, nego zbog šverca robe i tela svog. Narod pita je sinoć bio posvećen veri i meni. Ako je dozvoljeno da se priča o veri, što onda pobednici nije dozvoljeno da priča o kriminalnim radnjama sa najvećim klanom i o najvećem suđenju u kom se spominje. Narod je trebalo da okrene 192, da pitaju - napisao je na Instagramu.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.