HELLO! INTERVJU Vreme slavlja Gordane i Šabana: Sačuvali smo brak uprkos iskušenjima

Izvor: Svet, 22.Sep.2016, 15:48   (ažurirano 02.Apr.2020.)

HELLO! INTERVJU Vreme slavlja Gordane i Šabana: Sačuvali smo brak uprkos iskušenjima

Porodica Šaulić ove godine ima mnogo povoda za slavlje. Iznenadno venčanje kćerke Ilde, koja je zatim 21. septembra donela na svet Emu, unuku Šabana Šaulića, kao i punoletstvo unuka Luke Šaulića… Pored svega toga, kralj narodne muzike upriličio je veliku proslavu šezdeset petog rođendana i tom prilikom obeležio zlatni jubilej, pedeset godina postojanja na muzičkoj sceni.
Veče za pamćenje priredili su mu najbliži, supruga Gordana, >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << sin Mihajlo i kćerke Sanela i Ilda sa muževima. Okružen porodicom, prijateljima i bliskim saradnicima, u prijatnoj atmosferi restorana “Radmilovac”, nadomak Beograda, rođeni Šapčanin zaokružio je izuzetno uspešan period u svom profesionalnom i privatnom životu.

Legendarni pevač posebne zasluge za svoja životna dostignuća pripisuje supruzi Gordani, sa kojom je u braku pune četiri decenije. U intervjuu za magazin Hello! bračni par Šaulić otkriva detalje proslave velikog jubileja i rođendanskog slavlju i iskreno govori o svom odnosu na koji se poslednjih godina u medijima često stavljala tačka.
Kakve emocije u vama budi ovaj veliki jubilej?
Šaban: “Prvo sreću, jer sam takav jubilej dočekao i proslavio okružen ljudima koje volim, radeći posao koji volim. Zatim, osećam blagu nostalgiju kada se setim svih lepih stvari koje su mi se desile, upoznavanja sa suprugom Gordanom, rađanja dece i unučića, poslovnih uspeha, koncerata, pravljenja hitova, druženja sa prijateljima, pecanja na rekama i morima širom sveta. Bilo je tu i nekih manje lepih događaja, ali to me je samo ojačalo. I, na kraju, osećam uzbuđenje zbog svega što mi predstoji, jer imam velike planove i za ubuduće”.

Šta ste sebi poželeli za rođendan i čija čestitka vas je posebno obradovala?
Šaban: “Najpre dobro zdravlje, jer je ono preduslov za uživanje u svemu što nam život donosi. Ali poželeo sam i jedan čamac sa kabinom. Najviše su me obradovale čestitke mojih najdražih, supruge Gordane, ćerki Sanele i Ilde, sina Mihajla, zetova Bate i Bojana, unuka Luke i najmlađe mezimice Une, koja još ne razume u potpunosti smisao rođendana, ali je dedi poželela sve najlepše”.
Gordana, šta ste vi poželeli suprugu?
Gordana: “Pre svega dobro zdravlje, to je najbitnije. Pošto je ovo godina u kojoj smo doživeli mnogo lepih stvari, od proslave jubileja, preko Ildine trudnoće i udaje, Lukinog punoletstva, poslovnih uspeha i sjajnog prelaska u Pinkove zvezde, moja druga želja bila je da uvek bude ovako srećan i uspešan kao što je bio na svoj rođendan”.

Uoči proslave, javnosti ste saopštili da napuštate mesto predsednika žirija u Zvezdama Granda i prelazite u žiri Pinkovih zvezda. Da li ste teško doneli tu odluku?
Šaban: “To je bio samo dodatni povod za slavlje. Prezadovoljan sam i time kako su tekli pregovori i dogovorom koji sam postigao sa Željkom i Milicom Mitrović, koje do tog sastanka nisam poznavao. Bio sam fasciniran njihovim pristupom, prvenstveno ljudskim, a ne samo profesionalnim”.
Koliko vam je titula kralja narodne muzike donela blagodeti, a koliko tereta?
Šaban: “Naravno da mi ta titula prija, naročito zbog toga što je došla od publike, na inicijativu svih onih koji me vole, a kojih zaista ima mnogo, i ja im ovom prilikom zahvaljujem. Ne bih rekao da je ta titula teret, već više obaveza da svaki put opravdaš ljubav i poverenje koje ti ljudi pružaju”.

Osećate li se pored supruga kao prava kraljica?
Gordana: “Uvek sam se tako osećala, čak i pre nego što ga je narod prozvao kraljem folka. Ja sam oduvek bila kraljica njegovog srca. Drugo kraljevstvo mi ni ne treba”.
Pamtite li prvu pesmu koju vam je pevao kada ste se upoznali?
Gordana: “Zapevao mi je pesmu Pastirica. Zanimljivo je da to čak i nije njegova pesma i, mada mi je posle toga posvetio mnogo pesama, ovo je bila i ostaće ona koju pamtim kao svoju. Nju uvek naručujem kada smo na proslavama i za nju uvek častim muzičare”.

Povodom pola veka trajanja na estradi snimate dokumentarni film o svom životu. Sa kakvom emocijom iznova proživljavate svoj put do zvezda?
Šaban: “Emocije su pomešane. Srećan sam jer sam prešao dug put, imam karijeru kakvu sam želeo, porodicu kakvu sam sanjao i okružen sam dobrim i iskrenim prijateljima. Bog me je blagoslovio različitim dobrim stvarima, talentom za muziku, znanjem da to iskoristim i srećom da na tom putu i uspem. Ono čime se najviše ponosim je što me ništa od toga nije promenilo u suštini. Ja sam od prvog dana do danas isti čovek”.
Gordana, vaš suprug oduvek je isticao da vi imate mnogo zasluga za njegovu blistavu karijeru. Koliki je izazov za ženu da usmerava svog muškarca?
Gordana: “Veliki je izazov, ali i velika odgovornost. Ja sam na sebe preuzela ulogu menadžera kada smo oboje shvatili da nikome van kuće njegova dobrobit i uspeh ne mogu biti na prvom mestu kao meni. Sada kada se osvrnem na uspehe koje smo postigli, kada vidim našu decu i unučiće, prijatelje koji nas okružuju i sve nevolje koje smo prebrodili, znam da je vredelo i svaki teret deluje mali spram radosti koju smo doživeli”.

U braku ste četiri decenije. Šta je tajna dugovečnosti vašeg odnosa?
Šaban: “Nas dvoje smo, ako bih nas poredio sa nečim, kao brodovi koji plove burnim morima života, lupaju ih talasi sudbine, ali je zato naš brak mirna luka u koju uvek možemo da uplovimo i tu budemo bezbedni i srećni. Dakle, ljubav je najveća spona i jedino pravo utočište”.
Gordana: “Recept za trajanje je ljubav, koja je nesporna, poštovanje i pre svega bezgranično poverenje. Nas dvoje smo prošli brojne dobre, kao i neke loše periode, ali nikada nismo izgubili ova tri faktora koji nas povezuju. Ljubav negujemo pažnjom, nežnošću, podrškom i razumevanjem”.

Poslednjih godina u medijima se često spekulisalo o krizama u vašem braku. Šta je prava istina?
Gordana: “Sve te napise gledamo kao na pokušaje da se poljulja naš brak, iz čega smo svaki put izlazili jači i bliži jedno drugom”.
Šaban: “Koliko u svemu tome ima istine najbolje možete da vidite po aktuelnim dešavanjima u našem životu.
Koji je za vas najveći dokaz suprugove ljubavi?
Gordana: “Odavno smo prošli faze dokazivanja, krupnih dela i velikih izjava ljubavi. To se već na neki način podrazumeva. Zato, za mene najveći dokaz ljubavi je kada me iznenada pozove da bi mi rekao nešto lepo ili me obraduje nekim malim znakom pažnje. Kod nas je sada potvrda ljubavi u malim gestovima, pogledima, nežnosti u glasu, kada zajedno otputujemo i tih nekoliko dana provedemo posvećeni samo jedno drugome, ili neočekivanim pozivima sa drugog kraja sveta da bi me samo pitao kako sam i treba li mi nešto”.
Šta je najlepše što su vam slava i popularnost doneli, a čega ste se najteže odrekli zarad uspeha?
Šaban: “Najlepša stvar u našem poslu je što radeći ono što volite, ulepšavate život sebi, ali i milionima drugih ljudi. Muzika ljudima čini lepe trenutke još lepšim, a ume i da unese radost u neke loše trenutke i učini ih podnošljivijim. Ono čega sam se najteže odrekao je mir, jer ako ste poznati, ne možete potpuno da budete opušteni. Ali to je cena slave. Ako umete to da prihvatite i uživate u svemu lepom što vam ona donosi, a toga je mnogo, onda isto tako morate da radite i sa negativnom stranom posla. Ja imam svoja utočišta u kojima mogu da nađem mir kad to poželim”.


Kako ste dočekali vest o Ildinom venčanju?
Šaban: Dočekao sam je u šoku jer nisam znao šta se dešava. U jednom trenutku Bojan je zaprosio Ildu i ona je rekla “da”, a već u drugom na vrata su ušli njihovi prijatelji sa matičarem. Ni Ilda nije znala šta se sprema. Svi su plakali od sreće i meni su oči bile pune suza, ali sam se trudio da ih zadržim. To je bio prirodan sled događaja u njihovoj vezi i jedino što nas je iznenadilo je način na koji se sve odigralo. Svakako da smo presrećni zbog njih.
Gordana: “To je jedno od najvećih iznenađenja i istovremeno jedan od najlepših događaja u mom životu. Prvo sam zaplakala zbog načina na koji ju je zaprosio, sa puno nežnosti i ljubavi, a kada sam ugledala matičara i shvatila da zapravo počinje i venčanje, bila sam presrećna. To su emocije koje se ne mogu lako opisati rečima. Naravno da sam potom prebacila svima, sa ćerkom Sanelom na čelu, što su to krili od mene, ali sam znala da su to uradili da bi i nama priredili lepo iznenađenje, pa nisam mogla da se ljutim”.

Hoćete li se uskoro radovati i ženidbi sina Mihajla?
Šaban: “Nešto mi ne deluje da se situacija tu odvija u pozitivnom smeru. Mihajlo očigledno još traži onu pravu sa kojom će oformiti porodicu i provesti život. Ja se trudim da ga ne pritiskam mnogo, ali da sam nestrpljiv – jesam”.
Gordana: “Mislim da sam ja tu najnestrpljivija. Ali to je jače od mene. Želim da i on oformi svoju porodicu, bude zaljubljen i voljen. No, zasad moje želje ne nailaze na pozitivan odjek tako da još nije našao onu pravu. Ne preostaje mi ništa drugo do da sačekam, ali ću i dalje nastaviti da redovno zapitkujem. Majka ko majka”.
Reklo bi se da ste u životu oboje dobili sve što ste najviše želeli. Postoji li išta za čim žalite ili nešto što još priželjkujete?
Gordana: “Čovek uvek ima makar male želje jer su one nešto što nas održava i vuče napred. Tako je i sa mnom, uvek imam nove ciljeve, izazove, vrhove koje želim da osvojim. Ali čak i da nešto od toga ne postignem, i dalje sam srećna i zadovoljna jer imam ono najbitnije – divan brak, srećnu porodicu na koju sam ponosna, iskrene i odane prijatelje, svoje zdravlje i mir”.
Šaban: Sve velike stvari koje sam želeo zaista sam i dobio. Ipak, imam još želja a one su, osim standardnih, koje se tiču zdravlja i sreće moje porodice i mene, da u narednom periodu uradim još neke stvari u vezi sa svojom karijerom i tako stavim pečat na sve što sam dosad postigao”.

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

HELLO! INTERVJU Vreme slavlja Gordane i Šabana: Sačuvali smo brak uprkos iskušenjima

Izvor: Scandal.rs, 22.Sep.2016

Porodica Šaulić ove godine ima mnogo povoda za slavlje. Iznenadno venčanje kćerke Ilde, koja je zatim 21. septembra donela na svet Emu, unuku Šabana Šaulića, kao i punoletstvo unuka Luke Šaulića… Pored svega toga, kralj narodne muzike upriličio je veliku proslavu šezdeset petog rođendana...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.