Džan Nergis, novinar Ali u seriji “Majka” i srpski zet, ekskuzivno za Prvu:“ Srbiju uvek ponovo upoznajem. Otkriće je za mene”

Izvor: Prva.rs, 26.Nov.2017, 01:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Džan Nergis, novinar Ali u seriji “Majka” i srpski zet, ekskuzivno za Prvu:“ Srbiju uvek ponovo upoznajem. Otkriće je za mene”

Kakva su tvoja iskustva sa snimanja serije “Majka”?
- Serija „Majka“ je projekat koji se tiče društvenih okolnosti. Reč je o odnosu prema deci. Ne znam da li znate da postoji i knjiga na ovu temu. Cela ekipa je vredno učestvovala i priča je dobila epilog. Ja sam novinar kao i Vi. Posebna je emocija kada si u ulozi u seriji koja se tiče odnosa prema deci. Ovo je za mene bilo jedno veliko i značajno iskustvo, jer je reč o projektu od društvenog značaja.

Da >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << li si se družio sa kolegama na snimanju i sa kim?
- Sa svima sam se družio tokom snimanja. Od svakog sam nešto naučio.

Kako je bilo sarađivati sa Džansu Dere, ona je jedna od najvećih serijskih zvezda u Turskoj?
- Nije bilo problema u saradnji sa Džansu Dere. Ona prenosi veliko iskustvo koje ima na svoju okolinu.

Da li si očekivao dobar rejting?
- Prema rejtinzima koji se prate, serija je veoma dobro prihvaćena. Pošto je imala društveni značaj, pre svega, kada je radnja bila najbolja ona je prekinuta. Nije se išlo u širinu, jer samo tako ona je mogla da ostavi najjači utisak. Ja mislim da je tako najbolje. Radnja se razvijala uglavnom oko odnosa prema deci, a ne oko ljubavi.

Je li teško igrati novinara?
- Ja u seriji “Majka” nisam klasičan novinar. Više ličim na policijskog agenta. Istražujem.... Nije teško biti novinar, bar ja tako mislim. Moja baka je bila novinarka i od nje sam puno naučio. Radio sam u 25-26 zemlja i upoznao mnogo ljudi. Zahvaljujući tome se lako snađem u svakoj ulozi. Imam puno iskustva.

Oženio si Srpkinju. Da li su naše žene najlepše?
- Sa 18 godina sam otišao u inostranstvo. Svi kažu da su njihove žene najlepše. Posle toliko zemalja, ja ne znam kako sam uopšte naišao baš na nju. Ukrstili su nam se putevi. Mnogo sam srećan što je tako.

Šta si video u Srbiji?
- Šetao sam po Beogradu. Bio sam u Novom Pazaru, Kragujevcu, Nišu... Obišao sam Crnu Goru. Celu obalu. Budvu. Kotor. Kotor je prelep. Volim prirodu, a ona je u Srbiji najlepša. Srbiju nanovo upoznajem i zahvaljujući njoj. Dve godine smo u braku. Ulazimo u treću. Imamo i bebu. Sve mi je novo. Nikada se ne umaramo. Što se vaše zemlje tiče, ja Srbiju uvek ponovo upoznajem. Otkriće je za mene. Šta ljudi vole, vidim i zahvaljujući ovoj seriji. Vole dramu, vole teške priče... U budućnosti, verujem, da će neke nove serije tek da izazovu efekat u vašoj zemlji.

Na koga beba više liči?
- Beba više liči na majku. Možda će kada poraste ličiti više na mene. To se nikada ne zna.

Radio si u mnogim zemljama na televizijskim projektima, ali i na drugim poslovima kao maneken?
- Sa 18 godina prvo sam otišao u Aziju. Radio sam u gotovo svim azijskim zemljama od Kine, preko Japana do Singapura... Potom sam prešao u Evropu, pa u Ameriku, radio u Indiji, Pakistanu... U Indiji sam se pojavio u nekim filmovima.

Od kad je snimanje serija tvoj izbor?
- Sa tim ranim godinama manekenstvo me je ispunjavalo, ali sada imam druga interesovanja. Od 22 godine aktivnije snimam. Tada su usledili pritisci od producenata, koji su mi predočili da je vreme da počnem da radim i nešto drugo. To me je pokrenulo da razmišljam u ovom smeru. Onda sam odlučio da se bavim i glumom.

Kako izgleda tvoja karijera? Obišao si čitav svet zahvaljujući svojim poslovima.
- Ja sam pet godina u Turskoj. Bio sam 8 godina u Evropi i Aziji. Igrao sam u azijskim filmovima i serijama, ali i u Južnoj Ameriji, Indiji i Pakistanu... Snimao sam TV reklame. U 2011. godini došao je predlog za seriju u Turskoj. Snimali smo tada „Uprkos svemu“. Ona se tiče perioda 1957. godine. Snimana je u Ajvaliku. Potom sam snimao seriju „Dila“. Onda sam odsustvova iz Turske. Vratio sam se i tada smo snimali jednu komediju i druge serije. Onda je 2016. godine sve bilo podređeno seriji „Majka“. Sada radimo na novom projektu, koji je sasvim drugačiji. Ja to i želim. Drugačije karaktere. Izlazim iz drame i hoću akciju i policijsku seriju. „Deoba“ je novi projekat. Verujem da će se emitovati i u Srbiji. Najpe će se prikazivati u Turskoj kao mini serija od 6 epizoda.

Ti i Jelena radite zajedno na kozmetičkoj liniji. Poklonio si mi preparat za brkove i obrve?
- Poklon je organski proizvod. Sastoji se od različitih ulja. Nanošenjem na brkove i obrve dlake ne samo da imaju lepši izgleda, važna su i hranjiva svojstva proizvoda. Verujem da ćemo veoma brzo ovaj, ali i ostale proizvode, plasirati i na tržište Evropske unije.
Turski glumci iz serije „Majka“ ekskluzivno za Prvu: Ali je srpski zet, Melek voli sve majke, a Sinana nećemo gledati do kraja serije
Razgovarao: Zoran Maksimović
Izvor: Prva TV

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.