Dokazano savršen: Ovaj glumac ima najlepše lice na svetu!

Izvor: Prva.rs, 13.Avg.2017, 02:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Dokazano savršen: Ovaj glumac ima najlepše lice na svetu!

Koji muškarac ima najlepše lice na svetu, bilo je pitanje kojim se pozabavio britanski hirurg dr Džulijan De Silva.
U svom istraživanju služio se formulom poznatom kao "Greek Golden Ratio of Beauty Phi", odnosno „zlatna sredina“ ili „božanski ili zlatni presek“, za koju se već hiljadama godina veruje da čuva formulu savršenstva.
Premisa „zlatnog preseka“ kaže da što su preseci lica ili tela bliži brojci 1 618, to se lice ili telo smatra lepšim.
Njime >> Pročitaj celu vest na sajtu Prva.rs << se koristio i Leonardo Da Vinči dok je stvarao savršeno muško telo na svom slavnom crtežu "Vitruvijev čovek".
Sliedeći preseke prema kojima je neko lice savršeno i radeći "mapu" lica, De Silva je došao do zaključka da najlepše lice na svetu ima glumac Džordž kluni.
Koristeći istu formulu, De Silva je zaključio i da Rajann Gosling ima savršen nos, Hari Stajls ima najlpše oči i bradu, dok Dejvid Bekam ima savršen oblik lica. 
Džordž Kluni već se decenijama smatra najzgodnijim muškarcem na svetu, a ta njegova titula sada je dobila i naučnu potvrdu.
"Džordž ima predivnu simetriju lica i najbliži je grčkoj teoriji savršenstva. Njegov presek veličine nosa i usana iznosi 99,6 posto što znači da je gotovo savršen, a i razmak između očiju i brade kod Džordža je gotovo savršen", objasnio je De Silva koji je sastavio i listu 10 muškaraca s najlepšim licem na svetu:

1. Džordž Kluni 
2. Bredli Kuper 
3. Bred Pit 
4. Hari Stajls
5. Dejvid Bekam
6. Vil Smit
7. Idris Elba 
8. Rajan Gosling 
9. Zejn Malik 
10. Džejmi Foks
Izvor: Zadovoljna.hr
 

Nastavak na Prva.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Prva.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Prva.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.