Diže imunitet, vraća snagu, jača i od antibiotika. A tek što je ukusna!

Izvor: Svet, 07.Okt.2016, 10:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Diže imunitet, vraća snagu, jača i od antibiotika. A tek što je ukusna!

Koliko puta ste je samo jeli u različitom obliku – kao bobice, sok, u kolačima ili u fantastičnoj kombinaciji sa drugim voćem, a da niste ni znali koliko je dobra za vaše zdravlje?
Guliver/Getty Images Zahvaljujući sastojku antocianinu, borovnica je najbogatiji izvor antioksidanasa među 40 različitih vrsta voća i povrća, a lišće ove biljke je prava riznica minerala.
Brojna istraživanja pokazala su da je sok od borovnice savršen lek protiv malokrvnosti, da borovnica >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet << usporava proces starenja, poboljšava funkciju vida i krvotok uopšte, zaustavlja početne faze razvoja karcinoma…
Borovnica najpre deluje na respiratorni, urinarni i probavni sastav. Interesantno je da borovnica može da prodre na mesta na koje ni antibiotici ne mogu. Na primer, oni koji imaju problema sa bakterijo ešerihijom koli, trebalo bi da konzumiraju borobvnicu, koja predstavlja urinarni antiseptik, a rezultati koje daje su brzi i efikasni.
Napomena: Lečenje borovnicom ne preporučuje se kod upale bubrega jer može da izazove krvarenje i pojavu belančevina u mokraći.
Pročitajte i… Započnite jutra ovim lekovitim sokom i doživećete duboku starost

Nastavak na Svet...






Povezane vesti

Diže imunitet, vraća snagu, jača i od antibiotika. A tek što je ukusna!

Izvor: Scandal.rs, 07.Okt.2016

Zahvaljujući sastojku antocianinu, borovnica je najbogatiji izvor antioksidanasa među 40 različitih vrsta voća i povrća, a lišće ove biljke je prava riznica minerala...Brojna istraživanja pokazala su da je sok od borovnice savršen lek protiv malokrvnosti, da borovnica usporava proces starenja,...

Nastavak na Scandal.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.