Da se naježiš: Šta se dešava sa telom sat vremena nakon smrti!

Izvor: Svet plus, 20.Nov.2020, 11:05

Da se naježiš: Šta se dešava sa telom sat vremena nakon smrti!

Verovatno vas je oduvek zanimalo, ali vam je bilo čudno da o tome mislite... Da se naježiš! Šta se dešava sa telom sat vremena nakon smrti!

Većina nas zna malo toga o normalnom procesu koji koji se odvija neposredno nakon što čovek umre. Neke od stvari koje se dešavaju u satu posle prestanka otkucaja srca veoma su zanimljive.

Pročitajte ovih 8 fascinantnih činjenica:

1. Kosa i nokti izgledaju duže

To se zaista ne >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << dešava, ali izgledaju kao da rastu. Naime, koža se isušuje pa se folikula i zanoktice smanjuju, zbog čega nokti i kosa izgledaju duže nego što su bili kada je čovek bio živ.

2. Mišići su zategnuti

Adenozintrifosfat je metabolički proizvod mišićnih ćelija. Kada čovek prestane da diše, ćelije zaustavljaju proizvodnju adenozintrifosfata, a mišići se ukoče. Nakon dan, dva mišići se potpuno opuštaju.

Nastavak na Svet plus...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.