Covid vaccine: Ruski institut potvrdio Sputnjik V štiti od svih sojeva koronavirusa!

Izvor: Svet plus, 22.Jun.2021, 09:11

Covid vaccine: Ruski institut potvrdio Sputnjik V štiti od svih sojeva koronavirusa!

Ruski institut Gamaleja, koji je razvio antikovid vakcinu "Sputnjik V", saopštio je danas da ona štiti od "svih poznatih sojeva (varijanti) " virusa, uključujući i delta varijantu koronavirusa odgovornu za skok epidemije kovida 19 u toj zemlji.

Prestonica Moskva i okolina, kao i drugi po veličini grad u zemlji Sankt Peterburg posebno su pogođeni novim talasom infekcije i beleže se rekordni brojevi zaraženih, dok program vakcinacije tapka u mestu. Moskovski region danas je >> Pročitaj celu vest na sajtu Svet plus << zabeležio najveći dnevni skok broja zaraženih od početka pandemije.

Za poslednja 24 sata u Rusiji je registrovano 17.378 novih slučajeva zaraze koronavirusom, a samo u Moskvi registrovana su 7.584 nova slučaja infekcije. Krajem nedelje broj dnevnih novozaraženih prelazio je 9.000.

 

Nastavak na Svet plus...






Povezane vesti

Guščin: Sputnjik V štiti od kovida najmanje šest meseci

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 22.Jun.2021

Stručnjak ruskog Nacionalnog instituta za epidemiologiju i mikrobiologiju Gamaleja, Vladimir Guščin, izjavio je danas da vakcina protiv koronavirusa koju je razvio taj Institut, Sputnjik V pruža zaštitu od korona virusa šest meseci..."Imamo dovoljno podataka koji pokazuju da je u roku od šest...

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Svet plus. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Svet plus. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.