Citat iz Biblije na samom početku pesme: Niko nije video snažnu hrišćansku poruku u Teya Dorinom spotu za pesmu Ramonda

Izvor: SrbijaDanas.com, 03.Mar.2024, 13:26

Citat iz Biblije na samom početku pesme: Niko nije video snažnu hrišćansku poruku u Teya Dorinom spotu za pesmu "Ramonda"

Nacionalno i verski obojena umetnost.

Svojim moćnim glasom, nastupom, ali i pesmom sa snažnom porukom, Teya Dora je zasluženo odnela pobedu na ovogodišnjem takmičenju "Pesma za Evroviziju".

Numera pod nazivom "Ramonda", nosi jaku simboliku, kako zbog cveta koji ima važnu ulogu u istoriji našeg naroda, tako i zbog spota, na čijem početku je Teja koristila citat iz svete knjige svih hrišćana, "Biblije".

Na samom početku >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << njenog zvaničnog spota, na engleskom jeziku stoji ispisana rečenica: " I svetlost sija u tami, i tama je nije nadjačala".

Upravo ta rečenica uzeta je iz Jevanđelja po Jovanu, a pevačica je i sama ovu rečenicu nekoliko puta ponovila.

- I dalje ne mogu da verujem, u šoku sam. Bila sam jedan od favorita, ali posle 12 poena od Marije Šerifović pomislila sam da možda imam konkretnu šansu. Želim da pesma dobije šansu u celom svetu. Da zanemarimo tekst, pošto sam o tome dosta pričala. Melodija ima vizantijske momente i samim tim ima našu tradiciju u tome. Kada su na melodiju u refrenu dodati naši akordi, dobije se srpska tradicionalna pesma. Dobili smo kombinaciju koja se možda ne čuje na prvo slušanje, ali je pesma zapravo kombinacija našeg, hajde tako da kažemo, svetskog zvuka - rekla je Teya Dora nakon što je trijumfovala prethodne noći.

Srbija Danas

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.