Beživotno telo čuvene Rite iz Moćnih rendžera pronašao je komšija, krila je da boluje od opake bolesti, a robot ju je zamenio u nastavku popularne serije

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Nov.2023, 20:08

Beživotno telo čuvene Rite iz "Moćnih rendžera" pronašao je komšija, krila je da boluje od opake bolesti, a robot ju je zamenio u nastavku popularne serije

Obožavali smo da je gledamo u čuvenom TV ostvarenju, a gotovo ništa nismo znali iz njenog života, ali ni kako je završila svoje putovanje.

Čuvena Rita Repulsa pojavila se prvi put u pilot epizodi "Moćnih rendžera" 1993. godine.

Uloga je tumačila pokojna glumica Mašiko Soga, koja je često delovala na umetničkoj sceni pod pseudonimom Stela Soga.

Rođena je 1938. godine u Tokiju. Školovala se za pevačicu, a pokazivala je izvanredan >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << talenat u brojnim naučnim predmetima. Međutim, ispostavilo se da je njen životni poziv gluma.  Nakon što je pala na ispitu iz hemije, odlučno se upustila u glumačke vode. Nakon završene akademije u Tokiju, jedno vreme se školovala u Italiji.

Debitovala je davne 1953. godine u popularnoj dečjoj emisiji. Gotovo isključivo su joj pripadale uloge negativki, a domaća, ali i strana publika najviše će je pamtiti po roli Rite Repulse iz "Moćnih rendžera".

Uporedo sa glumačkom karijerom otpočela je biznis prodaje antikviteta u rodnom gradu. Hobi joj je bio skupljanje antikviteta iz antičke umetnosti.

Krila je da boluje od raka pankreasa, što je otkriveno 2005. godine. Naredne godine, u maju, preminula je u svom stanu u 68. godini. Njeno beživotno telo pronašao je komšija u njenom domu.

Rita se pojavljuje u nastavku omiljene serije, ali poznato lice pokojne Mašiko, zamenila je dehumanizovana metalna maska, kojoj glas pozajmljuje Barbara Gudson.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.