BORBA ZA NASLEDSTVO se nastavlja: Otkriveno koji faktor vredan do 20.000 evra muči naslednike Milana Laneta Gutovića

Izvor: SrbijaDanas.com, 12.Mar.2024, 23:42

BORBA ZA NASLEDSTVO se nastavlja: Otkriveno koji faktor vredan do 20.000 evra muči naslednike Milana Laneta Gutovića

Lik i delo ovog poznatog glumca će još dugo biti upamćeni. Nasledstvo ove velike legende pored njegove imovine obuhvata i mnogo više.

Milica Gutović, ćerka Milana Laneta Gutovića iz njegovog prvog braka, pre par dana je dospela u žižu javnosti zbog izjave da je prevarom ostala bez nasledstva koje joj sleduje. Ovo pitanje postala je glavna tema u domaćom medijima.

Povodom ovoga obratili su se i Lanetovi bliski saradnici, ali i advokati. Kako se >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << novi detalji o nasledstvu saznaju iz sata u sat, javnost ne prestaje da saznaje novosti. Sada se daje odgovor na pitanje šta je to za šta se bore naslednici Milana Gutovića.

Pored nepokretne i pokretne imovine, koju čine kuća u Kumodražu, vikendica u Neuzini, motorni čamac i četiri automobila, predmet spora su i prihodi od autorskih prava glumca. Poznato je da dramski umetnici, kao i kompozitori, imaju pravo da njihovi naslednici 70 godina od smrti dobijaju naknade od repriza filmova i serija. Takođe, porodica polaže pravo i na korišćenje njegovog lika i dela.

- Lane je igrao u mnogim serijama i filmovima koji se često repriziraju. Emiteri su sada u obavezi da plaćaju tantijeme njihovim autorima. Isplata se vrši na godišnjem nivou i u odnosu na veličinu uloge naknada može da ide i do 20.000 evra. Budući da je on igrao i u "Boljem životu", "Tesnoj koži", "Beloj lađi" i drugim brojnim filmovima i serijama ta naknada nije simbolična - objašnjava sagovornik Kurira.

Važno je napomenuti i da, Milan nije bio samo uspešan glumac nego je imao i svoj privatni biznis. On se 15 godina bavio proizvodnjom predmeta od gume, jer, kako je rekao, nije pristao na poniženja koja je glumački posao u to vreme donosio. Svoj poslovni poduhvat je razvijao za vreme van posla, dok je živeo u Čenti, a u dvorištu je gajio kokoške i patke.

- Hteo sam da sačuvam dronjke dostojanstva i zato sam se bavio onim što nema nikakve veze s mojim pozivom. Nisam se trudio da te dve aktivnosti uskladim - govorio je Gutović.

Srbija Danas/Kurir

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.