BOLEST JU JE UNIŠTILA: Bila je velika zvezda devedesetih, a onda je obolela i danas je svoja SENKA

Izvor: SrbijaDanas.com, 29.Mar.2018, 18:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

BOLEST JU JE UNIŠTILA: Bila je velika zvezda devedesetih, a onda je obolela i danas je svoja SENKA

Sudbina je nekad grešna.

Jednu zvezdu ne čini samo nekoliko hit singlova ili albuma, nego trajanje na muzičkoj sceni.

Iako su tokom 90-ih bili na vrhu sveta i mislili da će njihova slava biti večna, mnogi od njih su pali u zaborav ili barem nisu ni blizu popularni kako su bili krajem prošlog veka. Neke je u tome, nažalost, omela bolest, a neki su preterali saporocima.

Pročitajte i:

Šanaja Tvejn

Šanaja Tvejn postala je >> Pročitaj celu vest na sajtu SrbijaDanas.com << svojevrsni fenomen budući da je njen debitantski album, koji se zadržao čak 11 nedelja na prvom mestu u Americi, isti uspeh postigao i u Ujedinjenom Kraljevstvu, a poznato je da Britanci baš i nisu ludi za kantri muzikom.

Ipak, Lajmska bolest i disfonija su joj trajno oštetili glas tako da se 2004. godine povukla da bi se u narednim godinama pojavljivala tek kako bi promovisala svoju autobiografiju ili pričala o svom životu.

Pre dve godine organizovala je oproštajnu turneju, ali zbog uspeha iste odlučila je da izda još jedan album i ponovo krene na turneju ove godine.

Alanis Moriset

Alanis Moriset, kanadsko-američka zvezda, doživela je sličnu sudbinu.

Devedesetih su je kovali u zvezde zbog jednog od najprodavanijih albuma svih vremena, s obzirom na to da je njen prvenac prodat u čak 30 miliona primeraka širom sveta.

Međutim, naredni projekti, premda se ne mogu nazvati neuspešnim, daleko su ostali iza prvog ostvarenja.

Alanis se bavila i glumom, a poslednjih nekoliko godina je uglavnom završavala u novinama zbog sudskog procesa sa menadžerom koji ju je oštetio za pet miliona dolara.

Vanila Ajs

Vanila Ajs, reper koji je zaludeo ceo svet tokom 90-ih, pokušao je godinama da održi slavu, ali naprosto nije uspeo da ide u korak sa modernim vremenima.

Naposletku se posvetio emisiji koja za cilj ima renoviranje starih kuća, ali nakon što je otuđio deo materijala koji je pripadao ekipi okupljenoj oko ovog projekta - završio je iza rešetaka.

Danas i dalje vodi emisiju "Vanila Ice Project" koja je ove godine ušla u sedmu sezonu.

Britni Spirs

Britni Spirs je bila jedan od prepoznatljivih simbola 90-ih, iako je i značajne domete dostigla i u prvoj deceniji 21. veka.

Međutim, više se govorilo o njenim nervnim slomovima koji su uključivali napade na paparace i javno brijanje glave. Pevačici su u jednom periodu oduzeli i sinove, te brojni odlasci na rehabilitaciju nisu urodili plodom. Ipak, Britni je uspela da vrati svoj život u normalno stanje tako da je danas odgovorna majka koja je u ozbiljnoj vezi sa mlađim modelom. Već neko vreme nastupa u Las Vegasu i posećenost njenih koncerata je na zavidnom nivou.

Ipak, značajnije domete na top listama kojima je nekada harala, ipak nije uspela da ponovi.

Nastavak na SrbijaDanas.com...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SrbijaDanas.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SrbijaDanas.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.