Izvor: Scandal.rs, 29.Nov.2016, 11:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

5 znakova da je PMS ozbiljnija stvar nego što ste ikada mislili

Ćudljivost, tišina, buka, svađa, stalna razdražljivost, plakanje, osećaj netrpeljivost, želja za samoćom – sve su to pomešana emotivna stanja kojima žene teže kada uđu u PMS i tada je najbolje ne dirati ih i ne tražiti od njih posebna objašnjenja za postupke.

Naime, ukoliko taj period utiče na vašu sposobnost da učestvujete u svakodnevnom funkcionisanju, pozabavite se time. Ume PMS da bude oličenje neke ozbiljnije situacije. Tačnije, postoje situacije koje vezujemo >> Pročitaj celu vest na sajtu Scandal.rs << za PMS, a zapravo nemaju mnogo veze sa njim.

Endometrioza

Endometrioza je često vrlo bolan poremećaj u kom tkiva, koja normalno oblažu unutrašnjost materice, počinju rasti izvan nje. Ova pojava često uključuje jajnike, creva i tkivo male karlice. Endometriozna tkiva se mogu proširiti i izvan područja male karlice, ali vrlo retko. Takođe, može izazvati ozbiljne predmenstrualne grčeve i mučninu, koji se često meša sa PMS-im. Ostali znaci endometrioze uključuju teške periode i bol tokom seksa.

Pročitajte i… Šta miris i boja sekreta govore o vašem zdravlju i zašto nikada ne smete da ga ignorišete

Ostatak teksta pročitajte ovde: 5 znakova da je PMS ozbiljnija stvar nego što ste ikada mislili

Nastavak na Scandal.rs...






Povezane vesti

5 znakova da je PMS ozbiljnija stvar nego što ste ikada mislili

Izvor: Lepota i zdravlje, 29.Nov.2016

Predmenstrualni sindrom (PMS) je niz promena u radu hormona kod žena, koji se manifestuje pojavom emocionalnih, psihičkih i fizičkih simptoma… Ovo je definicija koju žene vrlo dobro znaju, ali i svakog meseca osećaju na svojoj koži. Iako PMS možda zanemarujemo, postoje znaci koji nas podsećaju...

Nastavak na Lepota i zdravlje...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Scandal.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Scandal.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.