Večeras se održava tribina “Genocid u Burmi, poruke i pouke”

Izvor: SandzakPress.net, 14.Sep.2017, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Večeras se održava tribina “Genocid u Burmi, poruke i pouke”

  Muslimanski omladinski klub – MOK organizira tribinu na temu: “Genocid u Burmi, poruke i pouke” koja će biti održana večeras u amfiteatru FIS-a na Trgu Gazi Isa-bega u Novom Pazaru, s početkom u 19:15h. Na tribini će uzeti učešće tri predavača, vršalilac dužnosti muftija sandžački hafiz Abdurrahman ef. Kujević, koji će govoriti o vjerskom aspektu dešavanja u Bormi. Na tribini će govoriti i predsjednik BKZ-a dr. Admir Muratović, na temu pitanja genocida i paralele između >> Pročitaj celu vest na sajtu SandzakPress.net << genocida u Bosni i Burmi. Specijalni gost tribine će biti i dr. Ekrem Tucaković, analitičar i novinar iz Bosne i Hercegovine koji će govoriti o geopolitici i uslovima koji su doveli do genocida u Burmi. Muslimanski omladinski klub poziva omladinu i građane da se odazovu skupu i pokažu solidarnost sa muslimanima Burme.
Pogledaj vesti o: Ekrem Jevrić

Nastavak na SandzakPress.net...






Povezane vesti

Sandžak se tribinom i dovom solidarisao sa Rohinja muslimanima (Foto)

Izvor: SandzakPress.net, 14.Sep.2017

“Genocid u Burmi, poruke i pouke” naziv je tribine koju je organizirao Muslimanski omladinski klub. Na tribini su učešće uzela tri predavača: vršilac dužnosti muftije sandžačkog hafiz Abdurrahman ef. Kujević, predsjednik BKZ-a dr. Admir Muratović kao i dr. Ekrem Tucaković, analitičar...

Nastavak na SandzakPress.net...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta SandzakPress.net. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta SandzakPress.net. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.