Budite zvezda preko noći!

Izvor: Press, 09.Dec.2010, 23:18   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Budite zvezda preko noći!

Ekrem Jevrić i Džastin Biber, jedan u lokalnim, a drugi u globalnim okvirima, postali su zvezde zahvaljujući internetu. Ko zna, možda ste baš vi sledeći! U svetu oko nas postoji sve više ljudi koji su se iz apsolutne anonimnosti uzdigli do slave bukvalno preko noći. Na domaćem terenu, Ekrem Jevrić, >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << anonimni emigrant, postao je prava ikona zahvaljujući jednom amaterskom spotu. Džastin Biber, trenutno najaktuelnija mlada muzička zvezda na svetu, postao je slavan sa manje od petnaest godina, a od dvanaeste godine stavljao je svoje amaterske muzičke spotove na najveći svetski video-sajt. Međutim, svega toga ne bi bilo da na njegov profil na Jutjubu nije došao čuveni promoter Skuter Braun. Ko zna, možda ćete baš vi biti nova internet zvezda!

1 Nabavite video-kameru. Kvalitet video-zapisa na mobilnim telefonima u ovom trenutku još nije dovoljno dobar da bi se mogao koristiti za amatersku produkciju. Čak iako je kvalitet slike dovoljno dobar, zvuk sasvim sigurno neće biti: čak i jeftinije video-kamere imaju relativno kvalitetne mikrofone koji se mogu koristiti za dobre amaterske snimke.

2 Improvizujte mali studio na mestu gde ćete snimati. Aranžirajte nameštaj u skladu sa idejom pesme, odvojte prostor gde se snima od ostatka stana/garaže/dvorišta pomoću belog platna koje svako ima u kući. Obucite se maštovito, i postarajte se da izvođenje pesme bude savršeno, makar snimali i pedeset puta.

3 Snimak „okačite" na Jutjub. Obratite pažnju na „tagove", ključne reči koje će slučajnog posetioca sajta Jutjub uputiti baš na vaš spot. Reči moraju biti takve da je pomoću njih veoma lako doći do vašeg spota. Prevedite reči i na engleski jezik. Primeri: „srbija, pevač, serbian, singer".
4 Link ka Jutjub klipu stavite u potpis na internet forumima koje posećujete, pošaljite ga svim kontaktima sa kojima ste u dovoljno srdačnim odnosima da to neće biti shvaćeno kao nepristojnost, i, naravno, obogatite klipom svoje Majspejs i Fejsbuk profile, koji su ubedljivo najbolji metod za ubiranje početnih poena na Jutjubu.

5 Svoje „čedo" na Jutjubu posećujte svaki dan. Ako komentari počnu da pristižu, nemojte biti sujetni i dozvolite da se rasplamsa polemika, koju će činiti, nažalost, i uvrede. To je neizbežno - koliko ljudi, toliko ćudi. Bila bi ogromna greška da brišete negativne komentare, zato što negativni komentari izazivaju vaše buduće poštovaoce da stanu na vašu stranu i odbrane vas.

6 Ako se dogodi da vaš spot ne vidi baš mnogo ljudi, nemojte ga ni slučajno besno sklanjati sa Jutjuba! I pored toga što morate biti svesni da su brojevi ipak protiv vas i da od sto spotova jedan postigne bilo kakav uspeh, poznata je i činjenica da su mnogi klipovi na Jutjubu mesecima stajali neotvarani sve dok na njih nije naleteo neko ko se oduševio sadržajem i preneo to celoj svoj mreži kontakata. Shvatite svoj spot kao svojevrsnu zamku koja će možda ostati večno neprimećena, a možda ćete uspeti da publiku namamite u nju.

Nastavak na Press...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.