Кnežević: Industrijski park u Smederevu uvod u novo partnerstvo Srbije i Кine

Izvor: Beta, 22.Jan.2019, 19:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Кnežević: Industrijski park u Smederevu uvod u novo partnerstvo Srbije i Кine

Ministar privrede Srbije Goran Кnežević danas je sa predsednikom kineske Hbis grupe Ju Jongom razgovarao o kineskim investicijama u Srbiji, medju kojima je projekat izgradnje Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu.Knežević je ocenio da taj projekat predstavlja uvod u novo strateško partnerstvo dve države, saopštilo je Ministarstvo privrede."Hbis grupa će kontinuirano podržavati i ubrzati izgradnju Кinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu. Budući da su naše dve strane do sada imale veoma uspešnu saradnju, verujem i u projekat izgradnje industrijskog parka. To će doneti ne samo ekonomsku korist, već će takodje unaprediti i lokalnu ekonomsku infrastrukturu", rekao je predsednik Hbis grupe.Srpski ministar je kazao da prijateljstvo dve zemlje ima dugu tradiciju i da je Кina najvažniji ekonomski partner Srbije na azijskom kontinentu. On je podsetio da se ove godine navršava tri godine od potpisivanja kupoprodajnog ugovora za železaru u Smederevo, izmedju Vlade Srbije i kompanije Hestil Srbija (Hesteel Serbia Iron & Steel), odnosno Hbis grupe."Ovom investicijom i to u jedan od najvažnijih sektora industrije, strateško partnerstvo izmedju Srbije i Кine uzdignuto je na viši nivo'", istako je Knežević.

Nastavak na Beta...






Povezane vesti

Tri godine posle prodaje Železare: Niče industrijski park u Smederevu

Izvor: B92, 22.Jan.2019

Ministar privrede Goran Knežević sastao se sa predsednikom kineske Hbis grupe Ju Jongom, sa kojim je razgovarao o kineskim investicijama u Srbiji...Poseban osvrt bio je na projektu izgradnje Kinesko-srpskog industrijskog parka prijateljstva u Smederevu...Knežević je poručio da prijateljstvo dve...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Beta. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Beta. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.