Zvizdić: Ne odustajemo od brzog puta Sarajevo - Beograd

Izvor: N1 televizija, 30.Avg.2018, 13:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zvizdić: Ne odustajemo od brzog puta Sarajevo - Beograd

Predsedavajući Saveta ministara Denis Zvizdić i ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko tvrde da se nije odustalo od brzog puta Beograd-Sarajevo i najavljuju još veće angažovanje na tom projektu u narednom periodu.

Zvizdić je rekao novinarima da se ne odustaje od dogovora sa Srbijom i Turskom o brzom putu Beograd-Sarajevo, koji će se sastojati od dva kraka i na bazi prstena povezati dva grada.

Jusko je najavio da će sve aktivnosti, koje su započete >> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << pre nekoliko meseci, u punom kapacitetu i intenzivnije biti nastavljene.

"U narednih 10-15 dana sastaću se sa resornim turskim ministrom i razgovarati o ovoj temi, a odmah nakon toga i sa ministrom građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zoranom Mihajlović. Kad se vratim iz Ankare održaću inicijalni sastanak sa entitetskim kolegama", rekao je Jusko.

Prema njegovim rečima, veza između Sarajeva i Beograda je, nakon Koridora 5C, najvažniji infrastrukturni projekat kada je reč o transportnoj infrastrukturi.

"U Ministarstvu smo već formirali tim koji će sa predstavnicima Srbije razgovarati o potencijalnim pozicijama mosta u severnom delu BiH koji će da spoji BiH i Srbiju", rekao je Jusko.

On je istakao da ovo nije posao samo ministarstva na nivou BiH, već su u to uključena i entitetska ministarstva. "Moramo da radimo kao jedan tim, sešćemo i zajedno definisati sve stvari", rekao je Jusko.

Nastavak na N1 televizija...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.