Izvor: B92, 08.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Žurba u privatizaciji Studija B"

Beograd -- Studio B skreće pažnju da je 6. aprila, na Veliki petak, u "Politici" objavljen prospekt Agencije o privatizaciji te stanice.

U prospektu je navedeno da je rok za prikupljanje ponuda zainteresovanih za kupovinu 70 odsto državnog kapitala Studija B sedam dana. "Pitanje je zašto je ispoljena tolika žurba u postupku privatizacije", navodi se u saopštenju Studija B, i konstatuje da rok za privatizaciju teče i za vreme praznika.

Rukovodstvo Studija B ocenjuje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da objavljivanje tog oglasa Agencije za privatizaciju uoči praznika znatno skraćuje vreme u postupku privatizacije te medijske kuće.

Uz opasku da je time navedeni rok za privatizaciju znatno kraći, Studio B postavlja pitanje "da li je ispoljena žurba plod nesmotrenosti ili drugih okolnosti".

Navodi se i da u oglasu nema ostalih medija čiji su osnivači lokalne samouprave. U saopštenju se podseća da su se za to da Studio B ostane javni regionalni servis izjasnili gotovo svi zaposleni.

Studio B najavljuje da će o načinu privatizacije i tretiranju te kuće u procesu privatizacije od strane odlazeće vlade i dalje obaveštavati javnost.

Predsednik Udruženja akcionara Studija B Zoran Ostojić nezadovoljan je zbog objavljivanja prospekta za prodaju te medijske kuće u vreme praznika, ocenivši to kao "kuriozitet".

Studio B, prema podacima iz prospekta, ima 297 zaposlenih, na prodaju se nudi 70 odsto ukupnog kapitala i 70 odsto ukupnog državnog kapitala. U sklopu kapitala Studija B su objekti na 405 metara kvadratnih, zemljište, televizijska i radio oprema, reportažna kola, emisiona RTV oprema i vozni park.

Prema podacima iz finansijskih izveštaja, ukupna vrednost imovine Studija B, zaključno sa 31. decembrom 2006. godine, iznosila je 2.830.620 evra, a ukupne obaveze 2.042.785 evra.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.