Zorana Mihajlović pustila u saobraćaj most kod Ostružnice

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2020, 12:51

Zorana Mihajlović pustila u saobraćaj most kod Ostružnice

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas puštanju u saobraćaj novog mosta preko reke Save kod Ostružnice na obilaznici oko Beograda.

Zajedno sa njom bili su Dubravka Negre, direktorka Evropske investicione banke (EIB) za Zapadni Balkan i Zoran Drobnjak, direktor Puteva Srbije, saopšteno je iz njenog Ministarstva.

"Ponosna sam na još jedan od mostova koje smo izgradili. Nije bilo lako, jer smo u reci zatekli >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << tone i tone čelika koje su nam ostavile zemlje koje su nas bombardovale. Zato smo primenili potpuno novu tehnologiju izgradnje i na tome hvala svim inženjerima i radnicima. Pokazali smo da smo hrabri i nepokolebljivi i da uvek završimo ono što obećamo. I posle svih kilometara koje smo izgradili u Srbiji zaista više ništa nije tako daleko", rekla je Mihajlovićeva.

Dubravka Negre izjavila je da je obilaznica veoma potrebna gradu i njegovim stanovnicima ali i svima koji prolaze kroz Beograd.

"Ona se nalazi na panevropskom koridoru koji je spona između istoka i zapada. Po najmodernijoj tehnologiji. Osim za privredu važna je za Beograđane jer će se smanjiti gužve, protok saobraćaja će biti povećan i efikasniji, a zagađenje vazduha u centru grada smanjeno", navela je Negre, a prenosi u saopštenju Ministarstvo.

Puštanjem u saobraćaj mosta kod Ostružnice završava se investiranje EIB-a u iznosu od 100 miliona evra u obilaznicu.

Zoran Drobnjak izjavio je da je most građen po posebnoj tehnologiji i naveo da su sa posebnog plovila dizali čeličnu konstrukciju od 550 tona.

"Čeka nas posao sanacije drugog dela mosta, građenog 1999. godine koji je bombardovan", najavio je Drobnjak.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

Mihajlovićeva pustila u saobraćaj most kod Ostružnice

Izvor: Beta Video, 14.Jun.2020

BEOGRAD - Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović prisustvovala je danas puštanju u saobraćaj novog mosta preko reke Save kod Ostružnice na Obilaznici oko Beograda, zajedno sa Dubravkom Negre, direktorkom Evropske investicione banke za Zapadni Balkan i Zoranom Drobnjakom,...

Kliknite na sliku da bi video krenuo.

Realizovano uz pomoć www.beta-video.tv

Nastavak na Beta Video...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.