Zora Vidović dobila novog pomoćnika, Čavka izvisila

Izvor: Capital.ba, 04.Jan.2024, 15:53

Zora Vidović dobila novog pomoćnika, Čavka izvisila

BANJALUKA – Vlada Republike Srpske na posljednjoj prošlogodišnjoj sjednici imenovala je Sretka Gužvića za pomoćnika ministra finansija za trezor. FOTO: Capital/ilustracija Rješenje o njegovom imenovanju objavljeno je u Službenom glasniku RS od 29. decembra, a dan kasnije je stupilo na snagu. Gužvić je kadar Socijalističke partije iz Šekovića i na mjesto pomoćnika je imenovan umjesto stranačke kolegice Dragane Čavka. Podsjećamo, Čavka je za pomoćnika ministarke finansija Zore Vidović >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << imenovana na sjednici Vlade RS održanoj 14. septembra, ali nikada nije preuzela funkciju. Odluka Vlade RS o njenom imenovanju nikada nije stupila na snagu zato što je, prema informacijama CAPITAL-a, ministarka finansija Zora Vidović zbog negodovanja javnosti odbijala da potpiše rješenje o imenovanju i uputi ga u Službeni glasnik RS na objavljivanje. Interesantno je da su iz Ministarstva finansija uporno odbijali da odgovore na pitanja o pomoćniku ministra za trezor. Posljednja pitanja uputili smo im 20. decembra i tražili, između ostalog, da nam odgovore zašto Dragana Čavka nije preuzela funkciju i ko trenutno vrši poslove pomoćnika ministra finansija za trezor. To mjesto upražnjeno je više od četiri mjeseca, jer je dotadašnji pomoćnik Zoran Babić još prije Čavkinog neuspješnog imenovanja napustio tu funkciju i posvetio se profesorskom poslu. Podsjećamo, Dragana Čavka, bivša Ristić bila je pomoćnik ministra za turizam i ugostiteljstvo u Vladi RS, a sa dužnosti je razriješena poslije opštih izbora 2018. godine. Nezvanično, smijenjena je zato što je u izbornoj kampanji za te izbore, iako je bila funkcionerka SP-a, bila na skupovima Stranke za bolju budućnost BiH podržavajući tadašnjeg supruga Admira Čavku koji je bio kandidat te stranke za poslanika u NSRS. Širu popularnost stekla je poslije lokalnih izbora 2020. godine kada je gradonačelnik Banjaluke Draško Stanivuković iznio optužbi na njen račun, između ostalog, da je sklapala ugovore o autorskom djelu i nastupala u javnom preduzeću „Akvana“ kao pjevačica benda „Čiča Gliša“. Ona je te optužbe odbacila, a nakon što su objavljeni autorski ugovori sa njenim potpisom, pravdala se tvrdnjama da je u situacijama kada njen tadašnji muž i vođa pomenutog benda Saša Ristić nije bio u prilici da potpiše ugovor za zarađeni honorar, to činila ona, jer je bila takva praksa. „Ja od toga nisam zaradila ni marke, osim onoga što je moj tadašnji muž dobio od zarađenog honorara. Koliko se sjećam, to su bile novogodišnje ili osmomartovske zabave, kao i zabave za preduzeća pred Novu godinu”, naglasila je Čavka. Prema saznanjima našeg portala, ona se trenutno nalazi na mjestu višeg stručnog saradnika u Ministarstvu trgovine i turizma. CAPITAL: D. Momić Чланак Zora Vidović dobila novog pomoćnika, Čavka izvisila се појављује прво на Capital.ba - Informacija je capital.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Dodik imenovao Kasipovića za senatora Srpske

Izvor: Capital.ba, 05.Jan.2024, 12:43

BANJALUKA – Predsjednik Republike Srpske Milorad Dodik imenovao je bivšeg ministra i potpredsjednika Vlade RS Antona Kasipovića za člana Senata Republike Srpske. FOTO: Facebook/Vlada RS Odluka o imenovanju Kasipovića objavljena je u posljednjem Službenom glasniku RS, a stupila je na snagu 1. januara...

Nastavak na Capital.ba...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.