Značajan memorandum o železnicama

Izvor: Akter, 30.Okt.2015, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Značajan memorandum o železnicama

Ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Srbije Zorana Mihajlović ocenila je danas da je veoma značajno da se građevinari i građevinske kompanije iz Srbije vrate na rusko tržište

Nekada smo bili poznati, sada ponovo možemo biti zato što naše kompanije mogu da se udružuju, rekla je Mihajlović na konferenciji za novinare u Vladi Srbije.

Ona je rekla da je delegacija Srbije tokom posete Rusiji imala puno dobrih razgovora i sastanaka.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Akter <<
Vrlo je značajan memorandum koji je potpisan, a vezan je za ruske železnice i srpsku železnicu, jer nam to daje mogućnost da modernizujemo naše železnice i da pravimo dispečerski centar, rekla je Mihajlović.

Prema njenim rečima, bio je zanimljiv sastanak sa premijerom Rusije Dmitrijem Medvedevim, zato što se on interesovao za sve ono što je Srbija uradila u ekonomskim reformama.

Mihajlović je rekla da je prisustvovala sastanku sa predsednikom Rusije Vladimirom Putinom i navela da je on "harizmatičan lider koji ima vrlo jasnu politiku za svoju

zemlju".

Upitana da prokomentriše izjavu Medvedeva da Evropska komisija traži od Srbije da odustane od Sporazuma o zoni slobodne trgovine sa Rusijom i kaže šta će Srbija da uradi povodom tog zahteva Mihajlović je odgovorila da je put Srbije vrlo jasan.

Srbija želi da bude deo Evropske unije. Želimo da se ovde živi mnogo bolje i želimo da poštujemo standarde EU i u tom smislu donosimo zakone, rekla je Mihajlović.

Komentarišući to što je funkcioner Socijalističke partije Srbije Branko Ružić na svom fejsbuk-nalogu objavio fotografiju iz kafane na kojoj grli Igora Mikića, navijača

Partizana koji je na utakmici Srbija - Albanija izvređao premijera Srbije Aleksandra Vučića, Mihajlović je pitala dokle će predsednik SPS Ivica Dačić da se izvinjava za svoje

kolege.

Ne razumem ponašanje Dačića u ovom trenutku zato što ovo nije prvi put da članovi njegove stranke na vrlo visokim pozicijama izjavljuju i ponašaju se na nedoličan način ako govorimo o koaliciji, rekla je Mihajlović.

Ona je dodala da Dačić mora ili da uvede red u svoju stranku ili da kaže ukoliko ima bilo kakav problem u koaliciji i ne želi da bude deo te koalicije.

Nastavak na Akter...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Akter. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Akter. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.