Zlatne i devizne rezerve na istorijskom maksimumu

Izvor: B92, 01.Dec.2023, 22:19

"Zlatne i devizne rezerve na istorijskom maksimumu"

"Naše devizne rezerve su na istorijskom maksimumu", rekao je predsednik Srbije Aleksandar Vučić večeras.

"Takođe i zlatne rezerve, a na računu imamo 5 milijardi evra", rekao je Vučić.

"Daleko smo od bankrotstva, dalje nego neke razvijenije države", dodao je.

"Ako još jedan sukob izbije šta ćemo onda? Opet će Srbija morati da reaguje kao i tokom korone, migracija, sukoba u Ukrajini. Tako da uvek treba da imate dobru rezievu, naše su devizne i zlatne >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << na istorijskom maksimumu i ljudi znaju da na računu Srbije ima 5 miliona evra. Koliko smo daleko od bankrotstva... mnogo razvijenije zemlje su bliže tome", kazao je predsednik.

Kako je najavio biće prostora i za još povećanja plata i penzija. Napomenuo je i da su penzioneri dobili 20.000, da su od danas aktivne sudentske kartice, te da će do petka iduće nedelje leći i novac za srednjoškolce.

"Imaćemo prostora za dalje povećavane plata i penzija", najavio je Vučić podsetivši da je počela isplata pomoći penzionerima od 20.000.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, Twitter nalogu i uključite se u našu Viber zajednicu.

Nastavak na B92...






Povezane vesti

"DALEKO SMO MI OD BANKROTA" Predsednik Vučić naglasio da Srbija ne treba da brine, devizne rezerve na istorijskom maksimumu

Izvor: SrbijaDanas.com, 01.Dec.2023

Na računu Republike Srbije ima skoro 5 milijardi evra..Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je večeras da se finansijska moć jedne države ogleda u tome koliko može da pomogne svojim građanima, a da time ne povećava stopu javnog duga u odnosu na BDP, da narodu daje više novca i to je odgovorno...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.