Izvor: B92, 06.Okt.2003, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živković: Srbija ne namerava da otkupljuje grčki udeo u Telekomu

Beograd -- Vlada Srbije trenutno nije zainteresovana za kupovinu 20 odsto kapitala "Telekoma Srbija" koje u vlasnišstvu grčke telekomunkacione kompanije OTE, potvrdio je u ponedeljak premijer Srbije Zoran Živković. On je novinarima rekao da je grčki partner nezadovoljan načinom otkupa vlasništva "Telekoma" od italijanskog partnera, ali da za to ne postoji racionalan razlog. "Ponuda grčkog partnera nije da prodajom vlasništva u 'Telekomu' izađe iz ovog posla, već da za svoj procenat >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << u fiksnoj telefoniji dobije većinsko ili stopostotno vlasništvo u mobilnoj telefoniji, što je za nas neprihvatljivo", kazao je Živković. Živković je rekao da Vlada Srbije ne želi da se svađa sa grčkim partnerom, niti da zatvori vrata za dalje razgovore. Predsednik Upravnog odbora i poslovodstvo "Telekoma" imaju mandat Vlade da pregovaraju sa predstavnicima OTE.

Vlada Srbije je ove godine postala vlasnik 80 odsto kapitala "Telekoma Srbija" nakon otkupa 29 odsto akcija od italijanskog partnera, po ceni od 195 miliona evra. "Telekom Italija" je 1997. godine za te akcije platio 497 miliona dolara, a italijansko tužilaštvo trenutno sprovodi istragu o toj transakciji.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.