Izvor: Preduzetnik.rs, 13.Dec.2016, 17:11   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Živite i radite u Raju: Digitalni Nomad

Dosadilo vam je da radite od 9 do 5 u kancelariji? Spakujte vaš računar i priljučite se ekstremno rastućem globalnom trendu rada na daljinu. Ovo je idealna prilika za one koji kad im se završi odmor pomisle zašto ne bih ostao još neki dan.
Prvi digitalni nomadi su bili zainteresovani za idilične i ekzotične destinacije kao što su Bali, Tajland i slične zbog niskih troškova života, egzotičnog okruženja, dobre hrane, tople vode i sna o zdravom životu u hladovini kokosovih palmi >> Pročitaj celu vest na sajtu Preduzetnik.rs << dok uživaju uz jogu.  
Poslovi digitalnog nomada nisu za svakoga, ali ako biste voleli da živite i radite sa bilo kog mesta na planeti dobro razmislite da  postanete digitalni Nomad. Svako ima drugačiji put, možda ste već na vašem ili možda možete naći još brži način da krenete od nule i sto se kaže uprljate ruke. Ako ste se za hodanje ovim putem, važno je da počnete od nečega a ne morate ni posedovati … ništa! Nije sramota početi od kuće. To je dobar test da se vidi da li moćete da krenetete na taj put.
Ovde je nekoliko načina kako da napravite posao digitalnog nomada za sebe :
Freelance: Da li ste gledali film Taken sa Liamom Neesonom?
Ok, nisam ni ja. Ali postoji taj famozni citat kada Liam upozorava otmičare njegove ćerke;“..Ovako imam veoma poseban set veština koje sam stekao u toku veoma duge karijere. Veštine koje su noćna mora za ljude poput tebe. “
NIKAD NE POTCENJUJTE SVOJE VEŠTINE. Svi imamo odredjeni skup veština koje se mogu dobro iskoristiti. Izaberite one najbolje i prodajte Vaše usluge po satu ili na dan ili ugovorite neki posao uz fiksnu cenu. Ako se pitate šta možete da ponudite ovom svetu, odgovor je mnogo.
Ako ste odgovorni, profesionalni i raspoloženi za rad sa ste već 5 koraka ispred mnogih honoraraca, čak i ako su vaše sposobnosti prosečne. Na osnovnom nivou još postoje stvari koje svako može da uradi, za ulazak npr. unos podataka, administrativnu pomoć ili pružanje usluga transkripcije. Možete čak i da pevate srećan rođendan u donjem vešu i budte plaćeni(da i takvi poslovi se nude na internetu).
 
6 Koraka kako krenuti: Odlučite koje veštine posedujete i koje usluge možete da pružate Uputite ljude u to što znate da radite Budite aktivni u traženju posla Skupljajte zasluge Izgradite svoj poslovni brend
The post Živite i radite u Raju: Digitalni Nomad appeared first on http://preduzetnik.rs.

Nastavak na Preduzetnik.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Preduzetnik.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Preduzetnik.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.