Žene će dominirati poslovnim svetom i biti bogatije od muškaraca

Izvor: Preduzetnik.rs, 26.Jun.2015, 12:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Žene će dominirati poslovnim svetom i biti bogatije od muškaraca

Svedoci smo činjenice da iz godine u godinu, iz dana u dan, žene sve više napreduju u svetu biznisa, zauzimajući vodeće pozicije i visoke funkcije. A, ako je verovati stručnjacima britanskog “Centra za ekonomiju i biznis”, pripadnice lepšeg pola će u budućnosti i preteći muškarce, ne samo u poslovnoj sferi, već i na spisku najbogatijih ljudi sveta. Prema sada čine samo deseti deo spiska, eksperti su uvereni da će žene preteći muškarce i na ovoj listi i to, pre svega, zbog >> Pročitaj celu vest na sajtu Preduzetnik.rs << dužeg životnog veka (80-81 godina u odnosu na 76 godina za muškarce).
Prema podacima eksperta britanskog centra, do 2020. godine dame će već zauzeti više od pedeset odsto dolarskih milionera u svetu.
Statistika govori i da je broj mladih žena kojima je karijera na prvom mestu polako, ali sigurno, premašio broj pripadnika jačeg pola koji razmišljaju na isti način.  Zašto? Zato što su dame spremnije da na sebe profesionalnu odgovornost. Ulažući upola manje investicija, žene investitori su u stanju da izvuku za 20 odsto više profita nego muškarci. U poslednjih 30 godina prosečni prihod muškaraca je skočio za 0,6 odsto, a kod žena ovaj pokazatelj iznosi čak 63 odsto?!
Naučnici ističu jaču vezu desne i leve hemisfere ženskog mozga – tačnije, ženski prilaz biznisu i rešavanju problema kreativniji je i intuitivniji. Takođe, primećeno je i da žene pokazuju veću želju za znanjem. Neretka je slika da na brojnim obukama i kursevima žene su ne samo u prvim redovima, već čine i većinu polaznika.  Tendencija uvećanja uloge žene u ekonomiji i biznisu je opšta. Ona obuhvata čak i muslimanske zemlje. U svetu raste i obrazovni nivo žena – sada na univerzitetima studira mnogo više žena nego muškaraca.
Ovaj podatak navodi da se zapitamo da li čovečanstvo onda može da očekuje eru novog matrijarhata?

Nastavak na Preduzetnik.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Preduzetnik.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Preduzetnik.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.