Zeliger: Ponosni smo na rezultate Hemofarma

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 05.Dec.2018, 22:40   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zeliger: Ponosni smo na rezultate Hemofarma

Kompanija "Hemofarm" obeležila je večeras koktelom u Beogradu uspešnu poslovnu 2018. godinu, tokom koje je, kako kažu u toj kompaniji, potvrdila prošlogodišnji rekord u proizvodnji od 5,5 milijardi tableta.

Rekordan obim proizvodnje zabeležen je u pogonima Banjaluke, Šapca i Podgorice, ali je Hemofarmu "pogled na 2019. godinu još jasniji".

U ovoj godini veliko priznanje za prethodni rad kompanija iz Vršca dobila je i od Štada grupe u okviru posluje jer, Hemofarm >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sada svoju stručnu podršku pruža dodatnim tržištima Štade u istočnoj Evropi.

Generalni direktor Hemofarma i potpredsednik Štada grupe Ronald Zeliger istakao je da je kompanija ponosna na rezultate postignute u ovoj godini, jer je potvrdila brojne rekorde, a u mnogim segmentima dodatno podigla lestvicu.

"Ponosni smo, jer je Hemofarm u prethodnih 58 godina od malog pogona u Vršcu izrastao u internacionalnu kompaniju koja posluje globalno i to na tri kontinenta i u skoro 40 zemalja sveta. Tokom prethodnih meseci uspešno smo lansirali više proizvoda u oblasti kardiologije, urologije i ponudili modernu terapiju za razne vrste oboljenja", napomenuo je Zeliger.

Kompanija je takođe, povećala prodaju u segmentu preparata i lekova koji se izdaju bez recepta za čak 20 odsto u odnosu na 2017. i nastavila da, u skladu sa najvišim svetskim standardima, uvodi elektronske sisteme za upravljanje različitim procesima unutar kompanije, dodao je Zeliger.

Prema njegovim rečima, Hemofarm je ne samo lider u farmaceutskoj proizvodnji, već i rodonačelnik održivog, pametnog i odgovornog poslovanja na ovim prostorima.

Pogoni ove kompanije svrstani su među 20 odsto energetski najefikasnijih u svetu u svojoj kategoriji, a Hemofarm je i ove godine, uprkos rekordnoj proizvodnji, uspeo da dodatno smanji utrošak električne energije i prirodnog gasa po pakovanju gotovog proizvoda.

"Posebno smo ponosni na Hemofarm fondaciju koja je ove godine proslavila 25. rođendan i pokazala da i nakon četvrt veka sa istim žarom brine za druge", istakao je Zeliger.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.