Železara ipak zaustavlja rad

Izvor: S media, 26.Jun.2012, 19:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Železara ipak zaustavlja rad

Rukovodstvo Železare Smederevo donelo je odluku da se rad na drugoj visokoj peći prebaci na režim tihog hoda u prvoj nedelji jula, zbog potrebe da se promeni način finansiranja kompanije.

"U ovom momentu ne možemo proceniti koliko dugo ćemo ostati na tom režimu rada, odnosno kada ćemo imati dovoljno sirovina da pokrenemo i obezbedimo kontinuirani rad visoke peći", saopštila je Železara.

Nije tačno da se gasi Železara

Železara obustavlja >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << proizvodnju?

Produžen rok za Železaru

U Železari Smederevo navode da očekuju da se to dogodi najkasnije krajem septembra. Trebalo bi da do tada bude poznato da li će imati strateškog partnera ili će, ukoliko tender za strateškog partnera ne bude uspešan, uspostaviti dugoročno komercijalno partnerstvo.

"U svakom slučaju, verujemo da će se steći uslovi da se proizvodnja nastavi najkasnije krajem septembra, sa čime bi se obezbedilo snabdevanje domaćih potrošača proizvodima iz našeg asortimana, veći obim izvoza i socijalna sigurnost zaposlenih", navodi se u saopštenju.

Saopštenje rukovodstva objavljeno je dok je u Železari trajao sastanak predstavnika reprezentativnih Sindikata metalskog sektora Srbije.

Sa sastanka je upućen zahtev za hitan sastanak sa predstavnicima Vlade, u cilju pronalaženja rešenja za Železaru Smederevo i obezbeđenje novca za nabavku sirovina koje su neophodne za nastavak rada te čeličane.

Predsednik Samostalnih sindikata metalaca Srbije Zoran Vujović rekao je da su sindikati jedinstveni i da neće dozvoliti obustavu proizvodnje u smederevskoj železari, istakavši da će upotrebiti sindikalne oblike borbe da se to spreči.

Vujović je rekao da je proizvodnju važno održati i zbog toga što je reč o kompaniji strateški važnoj za celu privredu Srbije.

Sindikati su zatražili da ih u sredu prime koordinator za smederevsku železaru u Vladi i državni sekretar u Ministarstvu finansija Dušan Nikezić, ministar Nebojša Ćirić i ostali u Vladi nadležni za tu čeličanu.

(RTS)

FOTO: Železara Smederevo

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.