Železara Smederevo u ovom trenutku nije ugrožena

Izvor: Mondo, 18.Jan.2019, 13:50   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Železara Smederevo u ovom trenutku nije ugrožena"

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Železara Smederevo u ovom trenutku nije ugrožena, iako Srbija ne može da bude isključena iz mehanizma kvota o izvozu čelika.

Foto: Mondo/Goran Sivački ilustracija

Govoreći o razgovorima sa predstavnicima EU, ona je rekla da ima političke garancije da će se raditi na nedeljnom nivou ako dođe do neke opasnosti za Železaru.

"Evropska komisija i Vlada će brzo reagovati u tom slučaju", >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << rekla je Brnabić novinarima u Skupštini Srbije.

Ona je kazala da nije zabrinuta i da u EU shvataju koliko je Železara važna za ekonomsku stabilnost Srbije, te da očekuje da će sve biti u redu.

"Očekujem još jedan sastanak sa (predsednikom evropske komisije Žan Klodom) Junkerom, da zaključimo ovu temu i da se vratim sa još jednim setom garancija", rekla je Brnabić.

"Preduzeli smo sve da zaštitimo Železaru"

Evropska komisija odlučila je da smanji uvozne kvote za kineske proizvođače čelika, a to će smanjiti proizvodnju i u čeličani u Srbiji, zbog čega će štetu trpeti radnici i srpska privreda u celini.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

Brnabić: Železara Smederevo u ovom trenutku nije ugrožena

Izvor: SEEbiz.eu, 18.Jan.2019

BEOGRAD - Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da Železara Smederevo u ovom trenutku nije ugrožena, iako Srbija ne može da bude isključena iz mehanizma kvota o izvozu čelika...Govoreći o razgovorima sa predstavnicima EU, ona je rekla da ima političke garancije da će se raditi na nedeljnom...

Nastavak na SEEbiz.eu...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.