Zelenašu trajno oduzeta nelegalno stečena imovina

Izvor: Capital.ba, 16.Feb.2017, 17:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zelenašu trajno oduzeta nelegalno stečena imovina

BANJALUKA, Branislavu Smiljaniću iz Banjaluke, koji je osuđen na devet godina zatvora zbog zelenaštva i iznude, rješenjem Okružnog suda u Banjaluci trajno je oduzeta imovina vrijedna nekoliko stotina hiljada maraka koju je nelegalno stekao, otkriva poslovni portal CAPITAL.ba. Okružni sud u Banjaluci je krajem prošle godine usvojio zahtjev Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka da se osuđenom Smiljaniću i sa njim povezanim licima trajno oduzme imovina stečena krivičnim djelom. Smiljaniću >> Pročitaj celu vest na sajtu Capital.ba << je tokom istrage još 2012. godine banjalučki Osnovni sud privremeno blokirao pravo raspolaganja sa dva stana od 44, odnosno 70 metara kvadratnih na Bulevaru vojvode Stepe Stepanovića u Banjaluci. Osim nekretnina privremeno mu je oduzet i “audi A4”, proizveden 2004. godine. Smiljaniću je kazna od devet godina zatvora zbog zelenaštva i iznuda izrečena u Vrhovnom sudu RS krajem 2014. godine. Sud je djelimično uvažio žalbe odbrane pa mu je smanjio kaznu sa 14 godina zatvora, koju mu je u martu 2014. godine izrekao Okružni sud u Banjaluci. Vrhovni sud je potvrdio i novčanu kaznu kojom je Smiljaniću naloženo da isplati 20.000 maraka. CAPITAL: S.V.

Nastavak na Capital.ba...






Povezane vesti

Sud Banjalučkom zelenašu oduzeo stan od 76 kvadrata

Izvor: Blic, 17.Feb.2017, 14:58

Rešenjem banjalučkog Okružnog suda Branislavu Smiljaniću iz Banjaluke, koji je osuđen na devet godina zatvora zbog zelenaštva i iznude, trajno je oduzet stan od 76 kvadrata koji je upisan kao vlasništvo Veselina Vukašinovića...Ovo je “Glasu Srpske” potvrdio advokat Đorđe Stojaković, koji...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Capital.ba. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Capital.ba. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.